Živimo v času, ko se tudi Bravo ne boji več Ljudskega vrta

Nogomet 23. Feb 202420:00 0 komentarjev
Foto: Jure Banfi

Nogometaši Brava so sinoči v Ljudskem vrtu morali priznati premoč Mariboru (1:2), a še enkrat več dokazali, da se lahko v tej sezoni enakovredno kosajo tudi z najmočnejšimi ekipami lige. Trener Aleš Arnol je po tekmi, na kateri je v ogenj poslal praktično svoj celoten kader, ki ga je imel na voljo, izrazil zadovoljstvo s tem, da je njegova ekipa želela s favoriziranimi Štajerci ne samo igrati, ampak jih tudi premagati.

Tekma z Mariborom (1:2) je prinesla še en dokaz, da gre na Bravo v tej sezoni resno računati, tudi ko govorimo o boju za najvišja mesta. Čeprav je zasedbo Šiškarjev močno zdelala viroza, so vse do konca tekme ogrožali zmago vijolic, ki pa je bila glede na videno na igrišču na koncu vendarle zaslužena,

“Danes nam je zmanjkalo v teh finih nogometnih stvareh, sprejemu in podaji v teku. To smo na prejšnjih tekmah delali bolje. Ampak manjkali so Matej Poplatnik, Gašper Trdin, tudi Lan Štravs, hitro je moral iz igre Matija Kavčič, to so igralci, ki nam dajejo ritem in stabilnost. To je zagotovo vplival na igro in določene situacije. S temi nogometaši bi morda lažje vzpostavili ravnotežje na igrišču in bili še bližje boljšemu rezultatskemu izhodišču,” poudarja trener Brava Aleš Arnol.

Aleš Arnol. Foto: Jure Banfi

Na vrhu so ekipe z največ individualne kvalitete

Ljubljančani so se zdaj zaporedoma pomerili z dvema izmed najmočnejših ekip lige. Celjanom so odščipnili točko (0:0), Mariboru ne. Kateri izmed nasprotnikov je bolj navdušil stratega Brava?

“Težko je primerjati ta dva tekmeca. V Ljudski vrt nismo prišli pripravljeni enako dobro, kot smo bili pripravljeni na Celje, zato ta dva tekmeca težko primerjam. Zagotovo pa so te ekipe zaradi individualne kvalitete tam, kjer so. Torej na vrhu,” je prepričan Arnol.

Aleš Arnol za kamere Sportkluba po tekmi z Mariborom

Maribor ima rep in glavo

Maribor je v drugem delu sezone dvignil raven svojih predstav, forma najpomembnejših posameznikov moštva je vse boljša in boljša. Toda tudi Bravo se je, kolikor je v zdesetkani zasedbi pač zmogel in znal, dobro upiral favoriziranim domačinom.

“Maribor nesporno kaže, da ima rep in glavo, da skuša izkoristiti individualne kvalitete posameznikov, ki so zares visoke. Če jim pustiš malce preveč prostora in si preveč pasiven, lahko iz zelo malo prostora pridejo do obetavne priložnosti. Tudi Celje in Olimpija sta podobni ekipi, ki imata ogromno kvalitete in širine. To je zagotovo povezano tudi z vložkom, ki ga moramo spoštovati. Ni presenečenje, da so tam, kjer so,” poudarja trener Brava.

Foto: Jure Banfi

Ponosen, da je ekipa razočarana, ker ni zmagala v Mariboru

Kljub porazu je Aleš Arnol ostal realen in poudaril, da je velika zmaga oziroma korak naprej v tej sezoni Brava že ta, da na gostovanje v Maribor pride kot resen tekmec, ki je sposoben tudi pod Kalvarijo presenetiti najtrofejnejši slovenski klub.

“Ko se peljemo v Ljudski vrt, a v ekipi ne čutim strahu oziroma ko tu izgubimo z 2:1 pa je ekipa razočarana, ker ve, da ni odigrala najboljše tekme … Na to sem najbolj ponosen. Fantje si zaupajo, da so tega sposobni, ponosen sem tudi na to, na kakšen način, smo jih dosegli.  Sledimo trendom našega kluba, kjer je poudarek razvoj, ampak težko je razvijati mlade igralce, če nisi tekmovalen. Del naše vzgoje je tudi ta, da dosežeš dober rezultat,” razmišlja Arnol.

In zaključuje.

“Danes gremo na avtobus z zavedanjem, da je vse v naših rokah. Če bi sami stvari izvajali stvari bolje na igrišču, bi bil rezultat boljši. Ne iščemo alibijev in gremo naprej na naslednjo tekmo.”

O poškodbi Matije Kavčiča

Matija je začutil težave z zadnjo ložo. Upamo, da ne gre za nič hujšega in da ga ne izgubimo za dlje časa. Bomo pa previdni.

FOTO: Aleš Fevžer.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!