“Zlati” Benjamin Šeško znova med elito

Nogomet 13. Okt 202316:00 > 16:00 0 komentarjev

Eden glavnih adutov slovenske reprezentance Benjamin Šeško, ki se je znova zašel med kandidati za izbor za "zlatega dečka" 2023, je bil na druženju z novinarji na Brdu pri Kranju pred sobotno tekmi s Finsko v Stožicah (18.00) dobro razpoložen in usmerjen proti Euro 2024.

“Prva naša misel mora biti zmaga. Kakovost ekipe je iz tekme v tekmo boljša in če v kaj verjamem, verjamem v to, da lahko v tej skupini zmagamo na vsaki tekmi,” je dejal Leipzigov nogometaš, ki je pred kratkim dosegel prvi zadetek tudi v najmočnejšem evropskem tekmovanju.

Komaj 20-letni slovenski biser je dodal, da je poraz iz Helsinkov zanj pozabljen. “Osredotočeni smo na vsako naslednjo tekmo. Osebno pa vem, da smo tudi na Finskem dobro igrali, ampak nismo zadeli, kar se pač lahko pripeti,” je nadaljeval Benjamin Šeško.

Vsak dan skupnih treningov veliko pomeni, tako lahko še izboljšaš določene taktične stvari, meni Šeško. O svoji vlogi, vlogi strelca, pa je pripomnil: “Dal bom svoj maksimum, da pomagam reprezentanci. Je pa moje delo, da dosegam gole. Verjamem, da se bo to tudi zgodilo.”

Znova kandidat za “zlatega dečka”

Benjamin Šeško je bil izbran med 20 najboljših mladih nogometašev na svetu, ki se potegujejo za nagrado zlati deček 2023. Mladi slovenski napadalec se je znašel v prestižni družbi skupaj z Judom Bellinghamom, Jamalom Musialo, Xavijem Simonsom in Rasmusom Hojlundom, če jih naštejemo le nekaj. Šeško je bil za to prestižno nagrado nominiran že v lanski sezoni, ko je bil še član Red Bull Salzburga. Na koncu jo je osvojil vezist Barcelone Gavi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!