Nova “konfuzija” VAR, ki je osrečila presenečene Špance (VIDEO)

Nogomet 13. Okt 20239:20 1 komentar

Škoti, velika senzacija kvalifikacij za nastop na Euro 2024, je bila na v Sevilli na pragu tega, da potrdi mesto na evropskem prvenstvu, a jim je videotehnologija, v trenutkih, ko se je tekma lomila, razveljavila zadetek.

Vroči Scott McTominay, ki je pred dnevi z dvema zadetkoma v sodnikovem dodatku rešil tudi Manchester United, je v 60. minuti s fantastičnim prostim strelom globoko z leve strani “preluknjal” španskega vratarja Unaia Simona. Slednji je kot drevo obstal na mestu in se po prijetem zadetku čudil.

Tako on, kot preostali Španci se niso pritoževali, ko je sodnika Gozubuyuka na pogovor poklical VAR. Mojstri v VOR sobi so najprej dejali, da je med raketo McTominaya prišlo do prekrška nad vratarjem, a vse skupaj je bilo tako nežno, da je o tem težko govoriti, po drugi strani pa je bil Simon tako pasiven in neodločen, da bolj skoraj ne bi mogel biti. V vsakem primeru se poraja vprašanje, če bi strel, ki je bil skrajno natančen, res lahko ubranil.

Da je bila zmeda še večja, so med tekmo pri VAR odločitev prekrška v napadu spremenili v prepovedan položaj Jacka Hendryja, kar je bilo veliko bolj prav, a že to, da se tako spreminja odločitev, je, kot je znamenito rekel Zlatko Zahović v oddaji Pod prečko, ena velika “konfuzija”.

Zmeden tudi škotski selektor

“Noben vratar tega ne bi ubranil. Sodnik je najprej dejal, da je šlo za prekršek, kasneje si je premislil in spremenil odločitev v prepovedan položaj. Jackova desna noga je v prepovedanem položaju, a vse skupaj je bilo zelo strogo dosojeno,” je po tekmi dejal škotski selektor Steve Clarke, škotski strokovni komentatorji pa se čudijo reakciji vratarja Simona, ki, vsaj tako deluje, sploh ni imel namena braniti svojih vrat.

Zadetka Španije:

Od vodstva Škotske tako ni bilo nič, Španci pa so v nadaljevanju vendarle upravičili vlogo favorita in na koncu zmagali z 2:0. Najprej je v 73. minuti v polno zadel Alvaro Morata, zmago furije pa je v 86. minuti potrdil še Oihan Sancet.

Vodilni Škoti so po šestem obračunu ostali s petimi zmagami. Španija se jim je s tekmo manj približala na tri točke zaostanka, škotski nogometaši pa kljub ničli v Sevilli ohranjajo pet točk prednosti pred Norvežani, ki na Cipru slavili s 4:0.

Lestvica skupine A:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje