Celjani navdušili Riero: To je pravi nogometni šov

Nogomet 16. Mar 20238:00

Ljubljanska Olimpija je na gostovanju v Celju storila nov velik korak k naslovu letošnjega nogometnega državnega prvaka. Zmaji so v knežjem mestu z minimalno razliko ugnali grofe (1:0) in na prvenstveni lestvici ohranili 16 točk prednosti pred prvim zasledovalcem Mariborom. Trener Olimpije Albert Riera pa se je po tekmi obnašal zanj precej nenavadno. Tokrat je bil namreč povsem miren.

Pri Albertu Rieri nikoli ne veš, kaj te čaka, ko stopi pred novinarske mikrofone. Včasih je čemeren ob zmagah, drugič zadovoljen ob porazih. Zna biti še kako zbadljiv do nasprotnika, a tokrat je temperamentni Španec ubral povsem drugo noto. Ob zmagi Olimpije na gostovanju v Celju je bil sicer navdušen, a ne samo zaradi predstave svoje ekipe, temveč tudi zaradi igre nasprotnika.

“Fantastična tekma, škoda bi bilo, če bi se končala z 0:0, to sem povedal tudi trenerju Celja. Odlična tekma za navijače, to je šov. Obe moštvi sta odigrali fantastično tekmo. Smo imeli srečo? Mislim, da ne. Če želiš doseči zadetek, moraš streljati proti vratom. Tokrat smo zadeli, na prejšnji tekmi smo bili precej manj učinkoviti. Celjani so zasluženo tu, kjer so. So odlična ekipa. Čakati moraš na njihove napake in to ni enostavno. Sploh v drugem polčasu smo imeli težave, dobro so pritisnili na nas in izgubili smo nadzor nad tekmo. A nogomet se igra za zadetke in to nam je uspelo,” tekmo ocenjuje strateg Olimpije.

Zadetek Admirja Bristrića za zmago Olimpije

Bil bi prvi, ki bi čestital Celjanom

S tokratno predstavo sta Celje in Olimpija zares dokazala in pokazala, da se v Sloveniji igra dober nogomet. Derbi 27. kroga je bil prava paša za oči, grofje bi si verjetno želeli le še to, da bi kakšna žoga ali dve končali v nasprotnikovi mreži, a je vrata zmajev še enkrat več zaklenil fantastični Matevž Vidovšek. Albert Riera ne skriva, da uživa v takšnem nogometu.

“Včasih težko priznam poraz. Sploh ko igramo proti ekipi, ki igra zaprt nogomet. Sam ta šport dojema drugače, bodi pogumen, ustvarjaj priložnosti, dominiraj … To je nogomet. Lahko pa se seveda zgodi, da te nasprotnik premaga s tremi protinapadi. A če bi Celjani danes zmagali, bi bil prvi, ki bi jim čestital, ker so igrali na zmago. Danes sta bili takšni ekipi dve, to je šov. Ljudje kupijo vstopnice za tekmo in želijo gledati takšen nogomet,” je prepričan strateg zmajev.

To je bila jubilejna 20. prvenstvena zmaga Olimpije v tej sezoni. Foto: Jure Banfi

Na vsak način se želijo izogniti dvema zaporednima spodrsljajema

Potem, ko so Celjani na zelo podobni, a z zadetki še bistveno bolj bogati prvi medsebojni tekmi te sezone premagali zmaje (4:3) in se je medsebojna tekma v Stožicah nato končala z 0:0, so zdaj zmaji prvič v tej sezoni ugnali tudi grofe. V Prvi ligi Telemach v tem tekmovalnem obdobju tako ni več ekipe, katere skalp Rierini fantje ne bi imeli za svojim pasom.

“Z nagovorom, da jih še nismo premagali, sem želel dodatno motivirati svoje fante. Tudi zato je bilo po tekmi veselo in čustveno, zdaj nihče več ne more reči, da jih nismo premagali. Prvenstvo se konča po 36 tekmah, mi pa smo se vedno znali pobrati po porazu, nismo si dovolili dveh zaporednih spodrsljajev. Če si jih, ne morem ravno dejati, da si v krizi, ampak pade samozavest, pritisk se poveča … Temu se želimo izogniti. Še naprej želimo zmagovati. A včasih moraš tudi izgubiti, da ugotoviš, kaj še moraš popraviti,” poudarja Albert Riera.

Nogometaši Olimpije počasi odštevajo tekme, ki jih še ločijo do naslova prvakov. Foto: Jure Banfi

Kdo iz vrst Celjanov je posebej navdušil Riero?

Ob številnih pohvalah tudi na račun Celjanov, je Albert Riera v zaključku svojega razmišljanja še posebej izpostavil enega posameznika grofov.

“Ikwuemesi je neugoden napadalec. Ves čas ga moraš pokrivati z dvema igralcema, dobro si zagradi žogo, hitro se obrne, težko ga je zaustaviti. To je pokazal tudi danes. Zdaj bomo morda govorili o tem, da je odigral slabo tekmo, a ni si enostavno pripraviti takšnih priložnosti. Sploh, ko imaš ob sebi tako hitra branilca, kot sta Ratnik in Crnomarković. Tokrat ni zadel, a prepričan sem, da bo na naslednji tekmi,” pohvale na račun celjskega napadalca ni skoparil Riera, ki pa v isti sapi priznava, da je zadovoljen z napadalci, ki jih ima v ekipi.

Komentari

Vaš komentar