Zoran Zeljković našel nov klub, odhaja na sever

Nogomet 13. Jun 202411:08 0 komentarjev
Zoran Zeljković
Zoran Zeljković. Foto: Aleš Fevžer

Nekdanji trener Olimpije Zoran Zeljković ima nov klub. Ljubljančan bo odslej sedel na klopi latvijskega prvoligaša Aude.

Dva kroga pred koncem sezone Prve lige Telemach se je ljubljanska Olimpija odločila za nenavadno potezo in trenerju Zoranu Zeljkoviću tik pred zaključkom sezone pokazala vrata. ‘Šok terapija’, ki to pravzaprav ni bila, saj zmaji niso imeli izbranega naslednika, ni uspela. Zmaji so izgubili zadnji dve tekmi sezone in jo končali na 3. mestu prvenstvene lestvice.

V vmesnem času se je Zeljkovića povezovalo s službo v FK Sarajevo, omenjala se je tudi vrnitev v Koper, zdaj pa je, kot kaže, našel novo službo. Nogomania poroča, da bo nekdanji strateg Kopra v prihodnje deloval v Latviji, kjer bo prevzel funkcijo glavnega trenerja pri Audi iz Rige.

Zoran Zeljković
Zoran Zeljković ima novo službo. Foto: Uroš Skaza

Ekipo bo vodil tudi v Evropi

Gre za trenutno petouvrščeno ekipo državnega prvenstva, ki se je pred dnevi razšla s Portugalcem Filipejem Almeido. V Audi je nekoč deloval tudi Tomislav Stipić, ki se ga je nekaj časa povezovalo kot morebitno zamenjavo za Zeljkovića v Olimpiji.

V lanski sezoni, Latvijci tekmovalno obdobje odigrajo v urniku koledarskega leta, je Auda prvenstvo končala na tretjem mestu in bo to poletje igrala v evropskih tekmovanjih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!