ACH Volley pokazal, da je slovenski vladar

Odbojka 24. Nov 202222:09
foto: CEV

Odbojkarji ACH Volleyja so drugem turnirju Lige MEVZA zabeležili še tretjo zmago. V slovenskem turnirju so po Kamničanih strli še Maribor.

Na zadnji tekmi v Tivoliju je bil najbolj enakovreden prvi niz. ACH Volley si je sicer priigral manjši naskok, ko je vodil z 12:9 in 14:10, a so se Mariborčani pozneje približali in zaostanek znižali na dve točki. Razlika dveh ali treh točk v korist domačih je ostala do finiša prvega niza, a po vodstvu s 23:20 so gostje še zmogli priti le na 23:24 po dveh točkah Žige Donika. A Nikola Gjeorgijev je nato hitro končal njihove upe na preobrat.

Druga dva niza sta bila bolj enosmerna. V drugem so se Mariborčani držali tekmecev do izida 14:12, potem pa so domači stopili na plin in z delnim izidom 9:3 prišli do velike prednosti, Nemanja Mašulović pa je že prvo zaključno žogo izkoristil za vodstvo z 2:0.

Precej podobno je bilo nato v tretjem nizu. Kolikor toliko blizu je bil Maribor do zaostanka 12:14, potem pa je sledilo obdobje nekaj hitrih točk domačih in prednost ACH Volleyja je znašala 22:15. Domači so nato niz in tekmo rutinsko pripeljali do konca.

V domači ekipi je Klemen Šen dosegel 12 točk, Matej Kök pa 11, medtem ko je bil najboljši pri poražencih Connor McConell s 15.

Liga MEVZA, drugi turnir, Tivoli (24. november):

Četrtek, 24. november:

ACH Volley – Merkur Maribor 3:0 (23, 16, 18)

Lestvica:

Standings provided by Sofascore

Komentari

Vaš komentar