Nore številke Slovenca: Rok Možič junak derbija (VIDEO)

Odbojka 22. Nov 202210:48 0 komentarjev
Foto: Verona Volley/Sara Benvenuti

Odbojkarji Verone so s tretjo zmago na zadnjih štirih tekmah v italijanskem prvenstvu skočili na tretje mesto (5-3). V ponedeljek so doma v treh nizih razbili Padovo, najučinkovitejši igralec Verone pa je bil slovenski reprezentant Rok Možič.

Po vrhunski predstavi proti Grozerjevi Monzi so Verončani še boljšo predstavo pokazali proti sosedni Padovi. V derbiju dveh rivalov iz Benečije Verončani gostom niso pustili dihati in se z odlično predstavo sprehodili do pete zmage v sezoni, kar je že polovični izkupiček vseh zmag Verone v rednem delu lanske sezone.

Rok Možič je ponovno blestel v napad. V tekmi, ki jo je bilo ekspresno hitro konec, je dosegel 15 točk. V napadu je imel skoraj 70% izkoristek (12/18), ponovno pa se je izkazal tudi v bloku (3). Za razliko od tekme z Monzo je na sprejemu naredil dve napaki, a sta ga s servisom maščevala Maksmim Zapožkov in Noumory Keita. Skupaj sta dosegla kar sedem asov.

V napadu je bil praktično neustavljiv:

Ko ti na diagonali namesto Asparuha dela družbo Noumory

Slovenski reprezentant je v tej sezoni na osmih tekmah dosegel 121 točk (14 blokov). V povprečju v nizu dosega po štiri točke, kar je nekoliko manj kot v njegovi krstni sezoni v Italiji, a vse skupaj je povsem logično. Ob sebi ima v tej sezoni razbijača Keitaja in velikana Sapožkova, ki je korektor, ki ga Verona v pretekli sezoni ni imela.

Nasprotnik mora v tej sezoni paziti vse položaje, medtem ko v pretekli sezoni Asparuha Asparuhova in Madsa Jensna nihče ni resno jemal. Bolgar, še lani član Verone, proti Veroni praktično ni mogel zaključiti žoge – v 12 napadih je dosegel eno točko.

Foto: Verona Volley/Sara Benvenuti

Čas je, da pade tudi Ngapeth

Verono v nedeljo čaka mnogo težja naloga. Gostovanje pri Modeni, ki je katastrofalno vstopila v sezono, zdaj pa je povezala tri zmage v nizu in se nekoliko dvignila na lestvici.

Modena je sicer v zadnjem času zakleta za Verono, na zadnjih petih tekmah je vedno izgubila, a Verona, ki stopnjuje ritem iz tekme v tekmo, je odločena, da prekine črno serijo ter na kolena spravi Earvina Ngapetha in preostale zvezdnike.

Po tekmah blesti tudi v tekoči Italijanščini:

V najmočnejši italijanski ligi Možiču družbo dela tudi Gregor Ropret, ki s Perugio gladko vodi na lestvici. Slovenski podajalec še čaka na pravo priložnost v Superlegi. Na osmih tekmah je 28-krat serviral, točke za Perugio še ni vknjižil.

Lestvica italijanskega prvenstva:

Standings provided by Sofascore

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!