Andrea Giani ima novo službo

Odbojka 30. Mar 202210:39 0 komentarjev
Foto: CEV

Nekdanji slovenski selektor Andrea Giani, ki je Slovenijo leta 2015 z drugim mestom v Sofiji izstrelil v evropski vrh, je novi selektor francoske izbrane vrste. Zamenjal bo legendarnega Brazilca Bernarda Rezendeja, ki se je pred dnevi nepričakovano odstopil.

Bernardo Rezende je po olimpijskih igrah v Tokiu prevzel francosko izbrano vrsto. V ligi narodov je galskimi petelini osvojil tretje mesto, za uvrstitev na najnižjo stopničko so premagali ravno Slovence, na EuroVolleyju pa so povsem odpovedali in dopustili, da jih v osmini finala izločijo Čehi.

Slab rezultat naj ne bi bil razlog za odhod brazilskega strokovnjak, ampak družina, zato so pri aktualnih olimpijskih prvakih njegov odstop sprejeli in tudi hitro našli njegovega naslednika. Po novem bo Francoze vodil Andrea Giani, ki je zadnje štiri sezone sedel na klopi nemške izbrane vrste.

Giani bo tako po Sloveniji in Nemčiji vodil še Francijo in združil moči z Earvinom Ngaethom, s katerim sodelujeta pri Modeni.

Francozi imajo v naslednjih dveh sezonah visoke cilje, za konec ciklusa bodo na domačih olimpijskih igrah leta 2024 branili zlato odličje iz Tokia.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!