Andrea Giani je nazaj

Odbojka 12. Jun 20247:35 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Nekdanji slovenski selektor Andrea Giani, ki trenutno sedi na klopi Francije, ponovno obuja tudi klubsko kariero. Po letu premora ga je izbral poljski velikan - Grupa Azoty ZAKSA Kedzierzyn Kozle.

Andrea Giani, ki ima trenutno le eno misijo, to je, kako Francijo v Parizu popeljati do olimpijskega zlata, bo jeseni nadaljeval tudi svojo klubsko trenersko kariero. Nazadnje je vodil Modeno, ki ga je po sezoni 2022/2023 kar malce nepričakovano odslovila.

“Zelo smo veseli, da se Andrea Giani pridružuje našemu klubu. Njegovi izjemni trenerski dosežki in izkušnje na najvišjem nivoju odbojke bodo ključni za nadaljnji razvoj naše ekipe. Verjamemo, da nas bodo njegovo znanje, strast in odločnost popeljali še na višjo raven. Andrea Giani ni le izjemen trener, ampak tudi izvrsten vodja, ki zna svoje igralce motivirati in navdušiti za doseganje najvišjih ciljev. Njegova vloga v našem klubu bo neprecenljiva in prepričani smo, da bomo skupaj dosegli veliko uspehov,” je ob ustoličenju italijanskega strokovnjaka dejala predsednica kluba Jadwiga Cichoń.

Za Zakso katastrofalna sezona

Za Zakso, ki je pred preteklo sezono kar trikrat zapored osvojila ligo prvakov, je katastrofalno leto. Razočarala je v ligi prvakov kot tudi poljskem prvenstvu, kjer se sploh ni uvrstila v končnico. Zaksa je odpustila trenerja Tuomasa Sammelvua, ki bo skoraj zagotovo v prihodnji sezoni pri Resovii vodil Klemna Čebulja in Gregorja Ropreta, na njegov stolček pa so zdaj pripeljali Gianija, za katerega upajo, da lahko ekipo po hitrem postopku vrne v poljski vrh.

Pri tem mu bo pomagal tudi poljski veteran Bartosz Kurek, ki je od leta 2020 igral za japonsko ekipo Wolfdogs iz Nagoje. Mesto tujca bo pri tej ekipi v prihodnji sezoni zakrpal slovenski kapetan Tine Urnaut.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!