Bogdan Kotnik na klop mestnega sovražnika

Odbojka 7. Mar 20248:00 0 komentarjev
Bogdan Kotnik
Foto: Facebook/Bogdan Kotnik

Slovenski strokovnjak Bogdan Kotnik je po odhodu iz Steaue hitro našel novo sredino. Ni šel daleč, ostal je v Bukarešti, kjer bo na klopi Dinama zamenjal slovitega Steliana Moculescuja.

Bogdan Kotnik je v prejšnji sezoni je Steauo prvič po 32 letih popeljal do finala, zato ne čudi, da so si ga rdeče-modri želeli zadržati tudi v tej sezoni.

Steaua je v romunskem prvenstvu, ki že dolgo ni bilo tako močno kot ravno v tej sezoni, zabeležila 10 zmag in šest porazov, ko se je uspešna zgodba končala. Steaua in Kotnik sta se v začetku februarja zaradi različnih pogledov sporazumno razšla in šla svojo pot.

Kotnik na novega delodajalca ni dolgo čakal. Po seriji slabših rezultatov ga je kontaktiral kar sosedni Dinamo, ki je prepoznal dobro delo slovenskega trenerja v Romuniji, in ni minilo dolgo, da so si segli v roko. Kotnik odlično pozna romunske razmere, časa za prilagoditev na novo okolje ne bo potreboval in bo lahko nemudoma pljunil v roke in začel s trdim delom, da sezono zaključijo, kot so načrtovali pred sezono. Na svojo pobudo je podpisal pogodbo le do konca sezone, saj želi v nadaljevanju trenerske poti delovati v Sloveniji in biti hkrati z družino.

“Velika čast”

“Direktor in predsednik Dinama sta prepoznala moj trud in delo v Romuniji. Rad imam velike izzive. Menjati izjemnega Steliana Moculescuja je velika čast, naredil bom vse, kar je v moji moči, da se rezultati vrnejo na pravi tir,” je ob selitvi na klop dosedanjega mestnega sovražnika dejal Kotnik.

Bogdan Kotnik
Foto: Facebook/Bogdan Kotnik

Steaua je bil pod Kotnikovim vodstvom v tej sezoni dvakrat s 3:2 boljša od Dinama. Enako je bilo tudi na zaključnem turnirju poljskega pokala v Mioveni, a nekdanji trener ACH Volley in Posojilnice Dob je prepričan, da lahko obrne trend v prid Dinama.

Trikratni evropski prvak (1966, 1967, 1981) je tudi 18-krat osvojil romunsko prvenstvo, a že dolgo ne. Nazadnje je lovoriko za romunski naslov dvignil leta 1995. Težko bo tudi v tej sezoni, saj je konkurenca resnično huda. Tukaj so Brasov, branilec naslova Arcada Galati, za katero igra Urban Toman, Craiova, Steaua in tudi Rapid, ki je trenutno v najboljši formi. Ekipa Dejana Vinčića se je pretekli konec tedna veselila tudi pokalne lovorike.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!