Calcit uspel zadržati dva slovenska reprezentanta

Odbojka 11. Jun 202111:54 > 11:59 0 komentarjev
Mitja Gasparini, Calcit, Jan Klobučar
Mitja Gasparini je prvič v tej sezoni igral za Kamnik.

Calcit Volley, pokalni prvaki Slovenije, so s kapetanom Mitjo Gasparinijem in Janom Klobučarjem podaljšali sodelovanje, so sporočili iz Kamnika.

Mitja Gasparini je željo po podaljšanju pogodbe izrazil že ob koncu minule sezone: “V klubu se dobro počutim in nobenega razloga ni, da ne bi podaljšali pogodbe.” Željo, da korektor ostane član Calcita, je izrazil tudi novi trener Matija Pleško, zato je bil podpis zgolj vprašanje časa.

Pogodbo s klubom je podaljšal tudi sprejemalec Jan Klobučar: “V Kamniku sem se minulo sezono počutil zelo dobro, zato smo se hitro dogovorili, da skupno zgodbo nadaljujemo še eno leto. Naredili bomo vse, da bomo nadaljevali, tako kot smo jo končali, z zmago v pokalu, in se izboljšali tam, kjer se nam je boljši rezultat za las izmaknil, se pravi v prvenstvu in srednjeevropski ligi.”

Mitja Gasparini in Gregor Humerca ob lovoriki za pokalni naslov (Foto: Klemen Brumec).

Zavedati se moramo, da bo slovenska liga tudi v novi sezoni, tako kot je bila že v lanski sezoni, z nekaj spremembami v najboljših ekipah, zelo močna in zanimiva. Že zdaj se veselim novih razburljivih in napetih obračunov v slovenskih dvoranah in upam, da tokrat ob prisotnosti navijačev,« je ob podaljšanju pogodbe dejal Klobučar, ki je, tako kot Gasparini, trenutno z reprezentanco v Riminiju, kjer nastopa v ligi narodov.

Od treh reprezentantov, ki smo jih imeli v lanski ekipi, je tako odšel le Sašo Štalekar, ki bo svojo kariero nadaljeval v Panathinaikosu, veseli pa nas, da sta ostala Gasparini in Klobučar, ki sta do zdaj predstavljala okostje ekipe. Nekaj igralcev je še z veljavno pogodbo, z nekaterimi smo prav tako blizu podaljšanja, njim pa bomo skušal dodati še enega ali dva tujca, da bi lahko naredili še korak naprej,” je dosedanje kadrovanje ocenil Tomi Šmuc, športni direktor Calcit Volleyja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!