Presenetljiva odločitev: Dejan Vinčić se vrača v domovino

Odbojka 12. Jun 202413:14 0 komentarjev
Dejan Vinčić
Foto: CEV

Izkušeni slovenski reprezentant Dejan Vinčić se po dolgih letih igranja v tujini vrača v Slovenijo. Dolgoročno pogodbo je podpisal z Alpacem Kanalom, ki se želi vrniti v vrh slovenske odbojke.

Eden najboljših slovenskih organizatorjev igre v zgodovini se vrača v Slovenijo. Po 16 letih bo spet zaigral za Alpacem Kanal, s katerim je sklenil pogodbo do leta 2028.

“V Kanal sem res prišel z največjimi ambicijami in največjim možnim entuziazmom, da pomagam pripeljati klub tja, kamor spada,” je povedal 37-letni slovenski reprezentant, ki je prve odbojkarske korake naredil pri Šoštanju, od leta 2006 in 2008 pa je nosil dres Kanalcev.

Vinko je štiri sezone igral tudi za ACH Volley, od leta 2012 pa vse do letos je imel vlogo legionarja. Začel je na Poljskem pri Belchatowu, igral pa je še v Turčiji, Franciji in Rusiji, v zadnjih letih tudi v Nemčiji, kjer je tri sezone igral za Friedrichshafen, v lanski pa je bil član romunskega Rapida.

“Dejan je naši zgodbi dal verodostojnost in počaščeni smo, da verjame v naše cilje. Ob tej priložnosti je na mestu, da se ponovno zahvalim tudi našemu sedmemu igralcu, družbi Alpacem, ki je že več kot pol stoletja trden igralec na naši klopi,” pa je prihod enega najboljših slovenskih odbojkarjev pozdravil novi direktor kluba Hinko Gorjup.

Kanalce, za katerimi je slaba sezona, bo v prihodnji sezoni vodil Gregor Jerončič. Ekipi se bo pridružil tudi njegov sin Rok Jerončič, v kadru pa ostajata tudi Aleksandar Stojanović in Lian Svit Maretič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!