Začetek sezone: Kotnikova in Lovšinova nudili dober odpor

Odbojka 13. Nov 202119:03 > 19:07
Foto: Aleš Oblak

Slovenski odbojkarici na mivki Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta nastopili na doslej svojem prvem turnirju svetovne serije FIVB Beach Volleyball World Tour 4-Star in se v Itapemi merili tudi z najboljšimi svetovnimi pari.

Slovenski predstavnici Tjaša Kotnik in Tajda Lovšin sta bili na glavni del turnirja v Braziliji uvrščeni neposredno, saj sta v letošnji sezoni zbrali dovolj točk, da jima ob odsotnosti nekaterih ekip ni bilo potrebno igrati kvalifikacij. Naši dekleti sta turnir začeli s porazom s 17:21 in 11:21 z Nemkama Svenjo Mueller in Cinjo Tillman, zatem pa sta se zelo dobro upirali ameriški navezi Emily Day in Betsi Flint.

Američanki sta bili po hudem boju na koncu uspešnejši z 19:21 in 18:21, kar je pomenilo, da se Kotnikova in Lovšinova nista uvrstili v zaključne boje, sta pa Slovenki z nastopom v Braziliji pridobili še nekaj pomembnih točk pred začetkom naslednje sezone. Osvojili sta končno 25. mesto in dobili še ček z 2000 ameriškimi dolarji.

V njej ne bomo več spremljali turnirjev FIVB Beach Volleyball World Tour, svetovna serija se s turnirjem v Itapemi namreč zaključuje. Pod okriljem Mednarodne odbojkarske zveze bo odslej potekala prenovljena serija Beach Pro Tour.

Komentari

Vaš komentar