Drobno dekle z dinamitom v rokah

Odbojka 23. Maj 202218:24 > 18:30 0 komentarjev
Gabi na prvi pogled deluje suhljato dekle, nato pa se sproži kot puščica in udari po žogi, da se zabliska v dvorani. Foto: CEV

VakifBank iz Istanbula se je v nedeljo v Stožicah razveselil že petega naslova evropskih prvakinj in le potrdil, da je trenutno ekipa, ki ji ni para. Čeprav gre za skupek zvezdnic, je v superfinalu izstopala Brazilka Gabriela Guimaraes.

Turkinje so v Stožicah po letu 2018 spet stopile na evropski vrh in se maščevala italijanskemu Coneglianu za lanski poraz v Veroni. Prvo ime srečanja je bila brazilska sprejemalka Gabriela Giumares, ali krajše Gabi, ki je v Stožicah pokazala svojo kakovost in VakifBank popeljala do petega evropskega naslova.

Brazilka s svojimi dobrimi 180 centimetri nikakor ne sodi med najvišje igralke, a njen vesoljski odriv in dinamit v rokah sta bila tista, ki jima italijanske odbojkarice niso bile kos. Gabi je dosegla 23 točk, ob tem pa dodajmo, da je imel procentualno boljši izkoristek napada (61% – 23/38) kot Paola Egonu, ki se je na koncu ustavila pri neverjetnih 39 točkah.

Ko udari po žogi, se zabliska v dvorani:

Ekipni duh ključ do uspeha

“Vedele smo, če bomo igralke kot ekipa, kot družina, nas bo težko ustaviti. To je bil naš ključ celotno sezono, v kateri smo osvojile vse, kar se je osvojiti dalo. Ekipa Conegliana je odlična, a naša ekipa je skozi celotno tekmo rasla in preprečila, da bi se naše nasprotnice povsem vrnile. Ves čas smo se podpirale, dihale druga za drugo in se na koncu razveselile nove lovorike,” je po slavju v Stožicah povedala 28-letna Brazilka, ki je po turnirju prejela tudi naziv MVP.

Foto: SK

“Enkrat je boljša ena, drugič druga. Vesela sem, da sem lahko pomagala ekipi, brez nje, ne bi bila nič. Sama ne bi mogla ekipi, kot je Conegliano, storiti prav nič. Hvala ekipi in trenerjem. Za na nami je težka sezona, a izpolnili smo vse, kar smo si zadali,” je še dodala simpatična Gabi.

Osvojile vse, kar se je osvojiti dalo

Po obračunu je bila presrečna, a tudi izčrpana, saj so tekme, kot so finalni obračuni, predvsem psihično izjemno naporni. “Zdajle bi lahko spala 24 ur. Bilo je težko, a ta ekipa si je to res zaslužila. Kar nekajkrat v tej sezoni, smo bile blizu temu, da izpademo iz različnih tekmovanj, a verjele smo do konca in skupaj prebrodila tudi tiste najtežje trenutke,” se je smejalo brazilski odbojkarici.

Foto: CEV

VakifBank je v tej sezoni pobral vse možne klubske lovorike. V Turčiji je v žep pospravil Sultan ligo, pokal in superpokal, osvojil je svetovno klubsko prvenstvo, za konec pa se je veselil še lovorike v ligi prvakinj.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!