Fatum s Saro Najdič do nove zmage

Odbojka 28. Dec 202013:13 > 13:18
Sara Najdič
Aleš Oblak

Pretekli teden po evropskih odbojkarskih igriščih zaradi božičnih praznikov ni bilo tako pestro, kot smo vajeni, vseeno pa je priložnost za dokazovanje znova dobilo tudi nekaj slovenskih reprezentantov. Novo zmago si je na Madžarskem priigral Fatum Nyiregyhaza Sare Najdič.

Na Madžarskem je od dveh Slovenk na igrišče stopila le Sara Najdič, ki je s Fatum Nyiregyhazo prišla do nove zmage, s 3:1 je padel Vasas Obuda. Slovenska podajalka je dosegla dve točki, od tega eno z asom. Fatum je zdaj pri desetih zmagah in 30 točkah ter za vodilno ekipi BRSE, za katero igra Tina Grudina, ob tekmi manj zaostaja eno točko.

V Nemčiji sta pretekli teden po eno tekmo odigrali obe ekipi slovenskih reprezentantov. V ženskem delu prvenstva je Potsdam izgubil proti Dresdnerju, Darja Eržen pa še ni dobila priložnosti za dokazovanje. V moškem delu prvenstva je Friedrichshafen prepričljivo premagal Netzhoppers KW-Bestensee. Dejan Vinčić je za zmagovalce, ki zasedajo vrh prvenstvene lestvice, prispeval eno točko.

AtlasGlobal Yesilyurt Lane Ščuka je pretekli teden v turškem prvenstvu igral zaostalo tekmo 12. kroga, v katerem je premagal Eylikduzu Voleybol Ihtisas. Slovenska sprejemalka na tekmi ni stopila na igrišče. V zaostali tekmi 7. kroga je izgubil tudi Ilbank Eve Mori. Boljši je bil vodilni Vakifbank. Slovenska podajalka je na tekmi dosegla dve točki, od tega eno v bloku. Slovensko obarvani ekipi za zdaj ostajata v spodnjem delu prvenstvene lestvice, a imata manj odigranih tekem kot večina preostalih ekipe.

V Franciji je Poitiers z Alenom Pajenkom v 15. krogu izgubil proti Seteju, ki se na prvenstveni lestvici nahaja mesto za njim. Slovenski srednji bloker se je ustavil pri osmih točkah (en blok) ob 58-odstotni uspešnosti v napadu. Poiters je z 19 točkami deveti.

V italijanskem prvenstvu sta bili pretekli konec tedna odigrani prvi dve tekmi 5. kroga povratnih tekem, a brez klubov, v katerih si kruh služijo Slovenci. Kioene Padova s Tončkom Šternom bo tekmo odigrala v četrtek, 30. decembra, ko se bo pomerila z Vero Volley Monzo. Slovenski dvoboj Consar Ravenne, za katero igra Jani Kovačič, in Allianz Milana, katerega barve branita Jan Kozamernik in Tine Urnaut, bo v nadaljevanju sezone.

V poljskem prvenstvu, v katerem naše barve zastopata Klemen Čebulj (Asseco Resovia Rzeszow) in Žana Zdovc Sporer (DPD Legionovia), slovenska reprezentanta nista imela nove tekme. Čebulja in preostale varovance slovenskega selektorja Alberta Giulianija v letošnjem letu čaka še ena prvenstvena tekma, klub Zdovc Sporerjeve, ki ga vodi slovenski selektor Alessander Chiappini, pa bo s prvenstvom nadaljeval v letu 2021.

Neznanka ostaja grško prvenstvo, saj se še vedno ne ve, ali se bo sezona nadaljevala ali ne. V Grčiji sicer igrala dva slovenska reprezentanta, Monika Potokar (PAOK) in Žiga Štern (Foinikas Syros). (vir: OZS)

Komentari

Vaš komentar