Fužinar in Črnuče upravičila vlogo favoritov

Odbojka 15. Mar 202322:46
Foto: OK Fužinar/Facebook

S prvima tekmama v osmini finala odbojkarske 1. DOL Sportklub za moške se je v državnem prvenstvu pričela končnica. Na gostovanju so bili uspešni odbojkarji Fužinarja in Črnuč. Oboji so svojega nasprotnika odpravili s 3:1 v nizih.

Po hudem boju ob koncu rednega dela s Salonitom sta ekipi Fužinar Sij Metal in Črnuče na koncu osvojili sedmo oziroma osmo mesto. Izločilne boje tako začenjata v osmini finala proti najboljšima ekipa iz 1.B DOL.

Sedmouvrščeni Korošci so prvo tekmo igrali v gosteh pri Šoštanju Topolšici, ki si je v zadnjem krogu rednega dela priborila drugo mesto v 1.B DOL.

Izenačen prvi niz so dobili gostje s Koroške, preden so gostitelji odgovorili z dobljenim drugim nizom. Tretjega so nato prepričljivo z devetimi točkami naskoka dobili odbojkarji Fužinarja. Gostje so vodili tudi skozi celoten četrti niz, ki so ga na koncu dobili s 25:22.

Črnuče so se odpravile na gostovanje v Novo mesto, kjer so se pomerile s Krko. Ta v tej sezoni 1.B DOL ni imela konkurence. Dolenjska vrsta je namreč izgubila le enkrat.

Ljubljančani so dvoboj dobro začeli in dobili uvodna niza. V tretjem so bolje zaigrali Novomeščani, ki so ga dobili s 25:20, toda odbojkarji Črnuč preobrata niso dovolili in osvojili še četrti niz.

Moštva sicer igrajo na dve zmagi. Povratne tekme bodo na sporedu v soboto, morebitni tretji obračuni pa v sredo. Zmagovalca osmine finala si bosta poleg napredovanja zagotovila tudi nastop med elito v naslednji sezoni.

Kako je bilo pri dekletih?

Tako kot v moški konkurenci so tudi v odbojkarski 1. DOL Sportklub za ženske danes odigrali prvi tekmi osmine finala. Grosupeljčanke so na gostovanju v Mozirju slavile s 3:1 v nizih, Koprčanke pa so doma po manjšem presenečenju ugnale Krim s 3:2.

Komentari

Vaš komentar