Giuliani ponosen na fante: Ko je treba, dajo vse od sebe

Odbojka 11. Jun 202116:00 > 16:40
Alberto Giuliani je bil novi zmagi več kot zadovoljen. Foto: FIVB

Slovenski šov v Riminiju se nadaljuje. Četa Alberta Giulianija je v devetem krogu zmagala še sedmič. V tretjem sklopu tekem so dobili vse tri tekme in se utrdili v vodilni četverici. Za konec so padli še dvakratni zmagovalci lige narodov Rusi.

“Ni bilo lahko. Začeli smo s slabšim ritmom, saj po petih nizih, ki smo jih odigrali s Francijo, ni lahko začeti nove težke tekme, kot je bila današnja. Toda z vsako odigrano točko smo se dvigali kot posamezniki in kot ekipa. Ko se je treba boriti, moji fantje vedno dajo vse od sebe,” je bil zmagi nad Rusijo zadovoljen slovenski selektor Giuliani.

Gregor Ropret po Rusiji:

“Vsi smo pričakovali težko tekmo. Rusi so ena najboljših ekip na svetu. Še enkrat več smo pokazali, kakšen karakter ima ta ekipa. Bilo je veliko težkih trenutkov. Rusi so igrali res dobro. Prve dva, tri nize so odlično servirali, ampak enostavno se nismo predali. Do konca smo se borili z njimi, sami s sabo, s svojim servisom in ko nam je steklo, je sledila še fantastična igra v  napadu in naš že zaščitni znak letos res dobra blok-obramba. Upam, da ta nivo fizično in psihično zdržimo čim dlje in videli bomo, do kam lahko pridemo.”

Tine Urnaut po Rusiji:

“Današnja zmaga je zelo pomembna za nas, ker si želimo priti med prve štiri ekipe. Mislim, da smo danes kvalitetno odigrali. Imamo še rezerve. Prisotnih je še nekaj nihanj v igri. Danes je bil zelo pomemben vstop Alena Šketa v igro. Mislim, da nam je zelo pomagal in je na servisu naredil dve pomembni seriji. V četrtem in petem nizu je nanizal tri, štiri servise, po katerih smo pobegnili nasprotniku. Všeč mi je, da imamo vedno več igralcev, ki pomagajo ekipi, saj je turnir res dolg in težak. Igrati tekme tri dni zapored ni lahko. Mislim, da je bilo danes ključno ekipno delo. Vsak, ki je bil na igrišču je dal vse od sebe in pomagal ekipi. Uspelo nam je dvigniti kvaliteto igre in premagati Ruse.”

Komentari

Vaš komentar