Glavobol za novega selektorja, ki ostaja velik optimist

Odbojka 23. Maj 202122:06 > 22:08 0 komentarjev
Gregor Rozman je prevzel vlogo selektorja ženske izbrane vrste. Foto: Aleš Oblak

Po razočaranju v kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu žensko člansko odbojkarsko reprezentanco čaka nastop v srebrni evropski ligi. Slovenke si kljub odpovedi številnih nosilk želijo napredovanja v zlato ligo. Priložnost je lepa, saj bo zaključni turnir v Mariboru. Kot gostiteljice imajo Slovenke nastop na njem že zagotovljen.

Po neuspeli uvrstitvi na evropsko prvenstvo, se je Odbojkarska zveza Slovenije sporazumno razšla s selektorjem Alessandrom Chiappinijem, njegovo vlogo pa je začasno prevzel pomočnik Gregor Rozman. Slednji je že na prvi akciji bolela glava, saj se mu je za nastop zahvalilo lepo število nosilk.

Številne odpovedi nosilk

Rozman ne bo mogel računati na prvi podajalki Evo Mori in Saro Najdič, ne bo niti Saše Planinšec in Monike Potokar, medtem ko so Mojca Pene, Tina Grudina in Anamarija Vovk poškodovane. Na listi odsotnih še vedno ostaja tudi Lana Ščuka, ki je zaradi študijskih obveznosti ni bilo niti na prvi akciji.

Kapetanka Eva Mori ne bo nastopila v srebrni ligi. Foto: CEV

“Gre za nosilke igre, ki so zaznamovale zadnja leta ženske reprezentance, zato smo morali poiskati tista dekleta, ki so pripravljena čas in energijo vložiti v nastopanje v srebrni ligi. Se je pa mojemu pozivu odzvalo trinajst igalke in vse te, ki so prišle oz. še bodo prišle v Maribor, so odločene, da nam uspe lep rezultat v srebrni ligi,” je o težavah pri izbiri igralk dejal Rozman, a ne glede na to, je cilj Slovenk jasen.

Preberite še:

Imajo visok cilj: “Menim, da ga lahko izpolnimo”

“Ne glede na to, da je reprezentanca drugačna, imam jaz osebno cilje postavljene visoko, enako tudi dekleta. Želimo zmagati v srebrni ligi in se uvrstiti v zlato ligo. Vem, da je cilj visok, za marsikoga verjetno nerealen, a menim, da ga lahko izpolnimo. Naredili bomo se, kar je v naši moči, da nam to uspe. Ne bo lahko, a dekleta in štab se zavedamo vloge, ki nam je bila preko noči zaupana. Potrudili se bomo, da bomo sebe in žensko odbojko predstavili v čim lepši luči,” poudarja Rozman.

Veliko bremena bo padla na ramena Darje Eržen. Foto: CEV

Že v četrtek proti Avstriji

Prvi turnir bo v Luksemburgu, drugi v dvorani Ljudski vrt v Mariboru. Slovenke bodo prvo tekmo odigrale 27. maja proti Avstriji, zatem se bodo srečale z gostiteljicami, po dnevu premora pa bo 30. maja na sporedu še obračun z Izraelom. Kot rečeno, ne glede na izplen točk na turnirjih, imajo Slovenke kot gostiteljice nastop v polfinalu že zagotovljen.

Reprezentanca Slovenije:

Podajalki: Eva Pogačar (OK Kamnik), Lina Winkler (OK Nova KBM Branik)

Sprejemalke: Eva Zatković (OK Kamnik), Lorena Lorber Fijok (OK Nova KBM Branik), Naja Boisa (OK Kamnik), Žana Zdovc Sporer (DPD Legionovia Legionowo, POL)

Srednje blokerke: Mirta Velikonja Grbac (OK Nova KBM Branik), Brina Bračko (OK Nova KBM Branik), Sara Đukić (OK Gorica)

Korektorki: Darja Eržen (SC Potsdam, GER), Nika Markovič (SIP Šempeter)

Prosti igralki: Leja Janežič (OK Kamnik), Anja Mazej (SIP Šempeter)

Selektor: Gregor Rozman

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!