Hiter konec bolgarske zgodbe za Alberta Giulianija

Odbojka 8. Dec 202312:17 0 komentarjev
Alberto Giuliani se dobro zaveda, kako pomembno je osvojiti prvo mesto v skupini, a o tem ne govori naglas. Foto: CEV

Nekdanji slovenski selektor Alberto Giuliani je poleti sprejel mamljivo ponudbo bolgarske ekipe Hebar iz Pazardžika, a se je vse skupaj izjalovilo že po nekaj mesecih.

Hebar si je pred sezono zadal visoke cilje. Na klop je pripeljal priznanega trenerja Alberta Giulianija, a kljub dobrim rezultatom se je ambiciozni načrt kluba iz Bolgarije hitro končal.

Finančne zmožnosti niso take, kot so bile glavnim akterjem predstavljene pred sezono, zato je italijanski strokovnjak že zapustil ekipo.

“Zapustiti ekipo je vedno boleče, sploh, če moraš to storiti ob odličnih športnih rezultatih. Zaradi okoliščin, ki niso na strani kluba, žal ne morem nadaljevati svojega dela,” je svojo odločitev na Instagramu obelodanil nekdanji slovenski selektor, ki je Slovenijo popeljal do dve srebrnih odličij na evropskem prvenstvu, zdaj pa opravlja delo turškega selektorja.

“Velik objem celotni ekipi, ki mi je sledila pri vseh mojih predlogih, iskrena hvala mojemu osebju, pazardžiški javnosti in vsekakor klubskemu predsedniku in nekdanjemu županu mesta Popovu,” je še povedal italijanski strokovnjak.

Alberto Giuliani
Foto: Profimedia

Po projektu Hebar je udarilo po tem, ko se je zamenjala mestna oblast. Novi župan, kljub temu, da je nekdanji športnik, je zaprl finančno pipico, ki se je izlivala v bolgarsko ekipo in ustavil projekt, ki je bil zastavljen pod nekdanjim županom.

“Dober župan ni tisti, ki odloča o tem, kdo bo preživel in kdo umrl, ampak tisti, ki najde sredstva za vse, za vsakega občana in vsako dejavnost ter dobro ime mesta. Ne vem, ali je bilo to narejeno iz zlobe, malomarnosti ali nesposobnosti, a dejstvo je, da bodo mnogi tako kot jaz prisiljeni odhajati dan za dnem,” je za klubsko stran še povedal Giuliani, ki je do selitve v Bolgarijo uspešno vodil Olympiacos ter ga v pretekli sezoni popeljal na grški vrh, osvojil pa je tudi pokal Challenge.

Hebar je s petimi zmagami in porazom vodilna ekipe bolgarskega prvenstva. V pokalu CEV je namučil tudi poljski Zawiercie.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!