Jan Kozamernik odčital lekcijo mlajšemu kolegu

Odbojka 6. Nov 202315:57 0 komentarjev
Jan Kozamernik
Foto: Profimedia

V 3. krogu italijanske superlege smo videli prvi slovenski derbi sezone. V Veroni se je pričakoval spektakel, a Trentino je domačim odčital pravo odbojkarsko lekcijo (3:0).

Italijanski prvaki so v Veroni pokazali, da bodo kljub zadržanemu začetku (mučenje Cisterni in Tarantu) tudi v tej sezoni kandidirali za najvišja mesta. Lep dokaz za to je gladka zmaga v Veroni, ki velja za težko gostovanje.

A Trentino se je sprehodil in domačim ni dopustil niti, da normalno zadihajo. Verončani niso v nobenem nizu presegli meje 20 točk ter doživeli enega najhujših domačih porazov v zadnjem času.

Katastrofalen napad, Možič le do 10 točk

Verona je na čelu s kapetanom Rokom Možičem povsem odpovedala v napadu. Imeli so le 38-odstotni izkoristek, kar je bilo za Trentino odločno premalo. Možič je na koncu dosegel 10 točk (9/25), eno točko je prispeval z blokom.

Odpovedal je tudi korektor Amin, ki je prejel kar sedem blokom, na drugi strani pa je bil s 15 točkami najboljši Alessandro Micheletto, Daniele Lavia se je pri enosmernem prometu ustavil pri 10, Jan Kozamernik pa je k zmagi prispeval osem točk. Slovenski bloker v štirih napadih vknjižil tri točke, dodal je še dva asa in tri bloke.

Trentino je po na tretji tekmi  prišel še do tretje zmage,  Verona pa je vknjižila drugi zaporedni poraz. Prejšnji teden je bila zanje usodna tudi spremenjena Modena, ki je ta konec tedna dobila klofuto s strani Monze.

Lestvica italijanske lige:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!