Junak finala spregovoril tudi o prihodnosti

Odbojka 25. Apr 202414:09 0 komentarjev

ACH Volley je v finalni seriji proti Calcitu deloval kot dobro namazan stroj, praktično ni imel šibkega člena, kar je lepo opisal tudi kapetan Kamnika Uroš Pavlović, ki je dejal, da niso vedeli, od kod bo priletelo, a če bi morali nekoga izbrati za najboljšega, je bil to izkušeni Alen Šket, ki je bil po finalu izbran tudi za MVP.

ACH Volley je v sredo izkoristil prvo zaključno zmago in že po treh tekmah rešil misijo, ki si jo je zadal pred končnico. Calcit Volley je v Tivoliju igral za biti ali ne biti, bil blizu, da serijo podaljša vsaj še za eno tekmo, a oranžni zmaji se niso dali.

“Težko rečem, kaj je odločilo. Oboji smo prikazali odlično odbojko. Calcit je na tretji tekmi morda igral najbolje, nam je malce padla energija, ki nas je krasila na prvih tekmah. Malce smo bili tudi utrujeni, a ko je bilo najpomembnejše, smo stopili skupaj, imeli morda tudi nekaj sreče, a to ni pomembno, pomembno je, da smo zmagali,” je bil po novem naslovu državnih prvakov presrečen Alen Šket, ki so ga po koncu finala izbrali tudi za najboljšega igralca (MVP).

Ni lahko zamenjati igralnega položaja

“Ta naziv mi veliko pomeni, saj ni bilo lahko menjati položaja, čeprav sem korektorja igral že v preteklosti. Resneje sem na tem položaju treniral le zadnji mesec, a se mi zdi, da se je kar dobro izšlo. Nagrada mi veliko pomeni,” je povedal slovenski veteran, ki je z ACH Volleyjem osvojil že osmi državni naslov, enega pa je dodal z Mariborom leta 2021, ko je blestel skupaj z Rokom Možičem in skalpiral tudi njegovo zdajšnjo ekipo.

Foto: Grega Valančič

Niso pričakovali tako hitrega konca

ACH Volley je v finalno serijo vstopil brez lovorike, zato je bilo vse podrejeno temu, da ubrani naslov in ostane na vrhu Slovenije.

“Vedeli smo, da dvoboj s Calcitom moramo dobiti. To je bila zadnja priložnost, da sezono zaključimo z lovoriko. Ne bom lagal, če rečem, da smo čutili pritisk, ob tem pa smo se zavedali, da bo težko. Odkrito lahko povem, da nismo pričakovali, da se bo serija zaključila že po treh tekmah, ampak igrali smo dobro in zasluženo zmagali,” je dejal Šket, ki je v svoji karieri igral tudi v tujini. Nastopal je v Italiji in Turčiji, zaradi poškodbe pa mu je padlo v vodo igranje na Poljskem.

Najtežja sezona pri ACH Volleyju

Šket se strinja, da bi v primeru poraza v finalu sezono ACH Volley lahko označili z negativno oceno.

“Sezona je bila porazna, k sreči pa nam je uspelo sezono zaključiti tako, kot smo si želeli. Ta sezona je bila ena mojih najtežjih do zdaj pri ACH. Bilo je veliko vzponov in padcev. Lovili smo se praktično celotno sezono, nismo se našli. Veliko tekem smo odigrali res slabo, imeli smo kakšen preblisk, a zdi se mi, da je bilo letos več slabih tekem kot dobrih. Veliko nam je pomagal tudi nov trener, ki nas je s svojo energijo znal povezati, in to se je odrazilo tudi na igrišču,” je dodal junak finalnih dvobojev. Nekdanji slovenski reprezentant, ki je s Slovenijo osvojil tri srebrne medalje na EP, je Kamničanom na treh tekmah nasul kar 65 točk.

Foto: Grega Valančič

Želi ostati, a se še ne ve

Za konec je nekaj besed spregovoril tudi o prihodnosti, a Šket za zdaj veliko informacij nima. “Pred mano je še kakšna sezona, dve ali tri. Končati zagotovo še ne mislim, a kje bom igral, ne morem povedati. Za zdaj je pomembno, da smo dvignili lovoriko, kaj bo sledilo, ne vem. Pogovori še niso stekli, je pa res, da si želim ostati, predvsem zaradi družine. Žena ima tukaj službo, otrok hodi v vrtec, a bomo videli,” je še povedal Šket.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!