Veliko razočaranje v Kamniku: “Sezona je neuspeh”

Odbojka 25. Apr 202410:27 1 komentar
Foto: Grega Valančič

Kapetan Calcita Uroš Pavlović je sezono, v kateri je Kamnik osvojil dve lovoriki, označil za neuspeh, saj so soigralci na koncu ostali brez glavne nagrade. ACH Volley je finale končal že po treh tekmah in prišel do 20. naslova slovenskega prvaka.

Kamnik je pred začetkom sezone sestavil zelo udarno ekipo, zdelo se je, da celo močnejšo kot rival iz Ljubljane, na koncu pa se ni veliko spremenilo. ACH Volley se je sprehodil do novega naslova, Kamniku ni pomagala niti dobra igra na tretji tekmi v Tivoliju, ki so jo oranžni zmaji dobili s 3:2 v nizih.

“V sezoni se je vloga favorita večkrat nagnila na eno in drugo stran. Presekala nas je tudi poškodba Bošnjaka, tudi odhod Mujanovića. Težave so imeli tudi pri ACH s Konciljo in Šenom, vsaj tako smo mi mislili, a Ljubljančani so imeli svoje načrte. Lahko rečemo, da so nas presenetili, vsako tekmo so igrali drugače, nismo vedeli, s katere strani bo priletelo. Šket je bil konstanten, tudi Poki je odigral fantastično. Nismo pričakovali tega, nismo pričakovali, da nas bodo ujeli na levi nogi. Če potegnemo črto, nismo bili na nivoju za zlato medaljo, zato lahko nasprotniku le čestitamo,” je po porazu v finalu dejal kapetan Calcit Uroš Pavlović.

Ni iskal izgovorov

Strinja se, da je bil morda ključni trenutek končnice menjava trenerja pri ACH Volleyju. “Ko se zamenja trener, je skoraj vedno pozitivna šok terapija. Ni treba veliko spreminjati, v ekipo se vnese le pozitiven val energije in ekipa je videti povsem drugače. Zasičenost do treninga izgine, začne se znova in točno to se je zgodilo pri ACH. To ni izgovor, sami bi morali biti boljši, bolje odigrati. Če bi bilo tako, nas tudi stvari, ki se dogajajo drugje, ne bi tako dotolkle,” je priznal premoč zmajev kapetan Kamnika.

Foto: Grega Valančič

Dve lovoriki, a ostaja grenak priokus

Calcit s sezono ne more biti nezadovoljen, osvojil je slovenski pokal in srednjeevropsko ligo, a Pavlović poudarja, da je bil glavni cilj sezone vseeno osvojitev državne krone.

“Naš prvi cilj je bilo prvenstvo, to smo naglas povedali na začetku sezone. Pokal se je po dolgem času vrnil v Kamnik, prvič smo osvojili Mevzo, sezona res ni slaba, vseeno pa ostaja grenak priokus, ker nismo prišli do tistega najpomembnejšega tekmovanja. Žalostni smo, sam se celo nagibam, da je sezona neuspeh, saj smo imeli po mojem mnenju boljšo ekipo kot ACH,” je povedal kamniški bloker, ki je v svoji karieri igral tudi za ACH Volley.

Foto: Grega Valančič

Dodal je, da so pričakovali, da bo imel ACH Volley v finalu kakšno krizo, kakšen padec v igri, a tega niso dočakali. Tudi v osnovnih elementih so vse naredili perfektno, medtem ko so pri Kamniku večkrat zapaničarili, kar je botrovalo v začetniške napake. “ACH Volley je vse naredil perfektno, mi pa smo bili premalo kvalitetni,” je še sklenil razočarani kapetan Kamnika.

Dvig pokala odbojkarjev ACH Volleyja:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje