Kaj počne ta fant: Rok Možič bombardiral zvezdnike

Odbojka 18. Okt 202119:39 > 19. Okt 2021 8:10 4 komentarji
Rok Možič je brez vsakršnega strahu zaigral tudi proti Perugii. Foto: Verona Volley

19-letni Rok Možič je po odlični predstavi proti Trentinu naredil še korak naprej na obračunu s še bolj zvezdniško Perugio in ji nasul kar 24 točk.

Rok Možič, hitro vzhajajoča zvezda slovenske odbojke, je v tem poletju iz Merkur Maribora prestopil k Veroni. Po dveh odigranih tekmah v najmočnejši ligi na svetu deluje kot nekdo, ki v njej nastopa že vrsto let. Verone, v kateri ne manjka mladeničev, sicer ni mogel popeljati do zmage, vseeno pa je povzročal številne sive lase zvezdnikom Perugie. Ni veliko manjkalo, da bi Verona izenačila na 2:2 nizih, kar bi še dodatno začinilo tekmo.

Na koncu se je Perugia, ki se lahko pohvali z igralci kot so Simone Giannelli, MVP EuroVolleyja 2021, za mnoge najboljši odbojkar na svetu Wilfredo Leon, tukaj je tudi izjemni Američan Matthew Anderson, rešila in prišla do nove zmage in treh točk, Verona pa je še drugič izgubila.

Vseh 24 točk Roka Možiča:

Imel je izjemen izkoristek v napadu

Vroči Možič je po 18 točkah proti Trentinu Perugii nasul 24 točk, kar pomeni, da v povprečju na niz dosega kar šest točk. Omenimo še, da je bil v napadu kar 66-odstotno uspešen (23/35), kar je proti taki ekipi, kot je Perugia izjemen podatek.

Štern ploskal Lagumdžiji, Jerončič obesedel

V najmočnejši italijanski ligi nastopata še Tonček Štern in Rok Jerončič. Minuli konec tedna sta si stala nasproti, žal pa nista veliko igrala. Mladi Jerončič pri ekipi Lube Civitanova ni stopil na teren, medtem ko je Štern pri Piacenzi petkrat prišel na servis. Junak zmage Piacenze nad Lube je bil Adis Lagumdžija, ki je dosegel kar 35 točk. Turki korektor je v izjemni formi, kar ni ravno najboljši podatek za slovenskega reprezentanta.

Klemen Čebulj je bil najboljši posameznik tekme. Foto: CEV

Klemen Čebulj do naziva MVP

Na Poljskem je “slovenska” Asseco Resovia s 3:0 v nizih premagala Czarni Radom. Prvo ime srečanje je bil z 22 točkami Klemen Čebulj, medtem ko nekdanji selektor Alberto Giuliani tokrat Janu Kozamerniku ni dal priložnosti.

Tudi iz Rusije prihajajo dobre novice. Zenit St. Peterburg, pri katerem igra slovenski kapetan Tine Urnaut, je v derbiju s 3:2 boljši od ekipe Belogorje Belgorod. Urnaut je odigral celotno srečanje in dosegel 15 točk, najboljši je bil s 34 točkami ruski reprezentant Egor Kliuka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje