Kamničanke zanesljivo ubranile naslov državnih prvakinj (VIDEO)

Odbojka 20. Apr 202321:37 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Odbojkarice Calcita Volley so ubranile naslov državnih prvakinj. V finalu so novogoriški GEN-I Volley premagale s 3:0 v zmagah, zadnjo tekmo so v domači dvorani v Kamniku dobile s 3:0 (21, 23, 10). Za Kamničanke, ki v prvenstvu niso niti enkrat izgubile, je to četrti zaporedni naslov in sedmi v zgodovini, Novogoričanke ostajajo pri treh.

Velikih dvomov, kdo bo državni prvak, skozi finalno serijo ni bilo. Kamničanke so prve tekmo dobile zanesljivo, drugo v Novi Gorici po hudem boju, tudi tretja je bila z izjemo tretjega niza izenačena.

Novogoričanke, ki so velik uspeh dosegle že s samo uvrstitvijo v finale, potem ko so v polfinalu presenetljivo izločile Novo KBM Branik, so na trenutke pokazale všečno igro, a na koncu so se poznale izkušnje in razlika, ki jo je delala domača korektorica, Gambijka s slovenskim potnim listom, Fatoumatta Sillah. Spet je bila najučinkovitejša igralka tekme, dosegla je 20 točk.

Zaključne točke tretjega niza:

Novogoričanke, opogumljene z dobro predstavo na drugi tekmi, na kateri bi jim skoraj uspel preobrat, so takoj pokazale, da v Kamnik niso prišle le po pokal in medalje za drugo mesto, ampak poskušati podaljšati serijo. Nadaljevale so tam, kjer so ostale v domači dvorani, s favoriziranimi tekmicami so se povsem enakovredno kosale. Vodile so s 16:14, na 17. točki sta bili ekipi izenačeni, odločilne pa so bile tri zaporedne točke gostiteljic po izidu 19:18, dve sta z blokom dosegli Sillah in Andjelka Radišković.

Dobro je Primorkam dolgo kazalo tudi v drugem nizu. Izničile so začetni zaostanek, pred končnico vodile z 18:17 in 19:18, toda konec je spet pripadel Kamničankam. Ti so po izidu 20:20 dosegle tri točke zapovrstjo, nato so se tekmice približale na 23:24, toda niz je končala Maša Pucelj, zadnje tri točke kamniške ekipe so bile njeno delo.

Po zaostanku 0:2 je Novogoričankam padla zbranost, že na začetku tretjega niza so zaostale, se sicer poskušale vrniti, a jim tega domače z zanesljivo igro niso več dovolile.

Dvig pokala:

“Ko so se igralke po zmagi v drugem nizu le sprostile, so pokazale svojo pravo igro. V prvih dveh nizih smo imeli tu in tam tudi kakšne napačne odločitve, si pa tudi Novogoričanke zaslužijo pohvale za svojo predstavo. Toda v tretjem je bilo dejansko vse na naši strani. Dekleta si zaslužijo vse čestitke in vesel sem, da sem bil lahko del te ekipe,” je povedal trener Calcita Gašper Ribič.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!