Bi radi pomagali nesrečnemu Kranjcu? Kopitar je že daroval

Hokej 20. Apr 202318:53 0 komentarjev
Aleš Kranjc
Foto: Aleš Fevžer

Slovensko športno javnost je v sredo pretresla novica, da nekdanji hokejski reprezentant Aleš Krajnc boleha za praktično neozdravljivo boleznijo ALS. V ta namen je bila na spletni strani gofundme.com ustanovljena posebna akcija za zbiranje sredstev za nesrečnega 41-letnika.

Aleš Kranjc, ki je bil kariero pred tremi leti prisiljen končati zaradi težav z gibanjem, je zadnji dve leti s pomočjo strokovnjakov, ugotavljal, kaj se dogaja z njegovim telesom. Po številnih pregledih pa vendarle diagnoza – dvakratni udeleženec olimpijskih iger in dolgoletni steber obrambe slovenske reprezentance ima ALS, bolezen, ki povzroča postopno propadanje in odmiranje motoričnih nevronov, ki uravnavajo mišično dejavnost.

Zdravljenje takšne bolezni na specializirani kliniki v ZDA je zelo drago, cena se giblje okrog 700.000 evrov. V akcijo se je zato vključila Hokejska zveza Slovenije, ki bo celoten izkupiček prodanih vstopnic na današnji prijateljski tekmi proti Italiji namenila Kranjcu in njegovi družini.

Aleševa žena in mama njunih dveh otrok Andreja pa je šla še korak dlje in na spletni strani gofundme.com ustanovila zbiralno akcijo sredstev zanj. Trenutni cilj je zbrati 200.000 evrov, v manj kot 24 urah pa je darovalo že več 70 posameznikov, skupno je zbranih že več kot 15 tisoč evrov.

Večji delež je prispeval Kranjčev reprezentančni soigralec, prijatelj in najboljši slovenski hokejist vseh časov Anže Kopitar. Daroval je 11 tisoč evrov, k pomoči pa je pozval tudi na družbenih omrežjih.

Če bi tudi vi radi darovali, kliknite tukaj, nato pa zgoraj desno izberite možnost Donate now.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!