Klemen Čebulj in Jan Kozamernik mislita zelo resno

Foto: Aleš Fevžer

Asseco Resovia Rzeszow v Poljskem prvenstvu ne popušča. V derbiju kroga močne poljske Pluslige je na gostovanju s 3:2 ugnala kandidata za naslov Skra Belchatow. Zdaj dvomov ni več, Klemen Čebulj in Jan Kozamernik vstopata v boj za naslov poljskega prvaka.

Asseco Resovia je v petem krogu poljskega prvenstva prišla še do pete zmage. V Hala Energia v Belchatowu je pred 2700 gledalci po petih nizih ugnala domači Skra in ob Jastrzebskem ostaja edina neporažena ekipa.

Belchatow je po izgubljenem prvem nizu dobil naslednja dva, a Klemen Čebulj in Jan Kozamernik, ki sta odigrala celotno srečanje, sta prišla do preobrata in izsilila peti niz. V njem so prevladovali gostje, ki so tako v žep pospravili še peto zmago v sezoni.

Čebulj je dosegel 16 točk (54% napad: 15/28), eno točko je dosegel z asom, Kozamernik pa je k zmagi prispeval štiri točke, eno z blokom in eno s servisom.

Nepričakovan poraz Verone

V Italiji je Verona po začetnih zmagah doživela še drugi zaporedni poraz. Če je bil poraz proti Perugii, ki s pol moči melje vse pred sabo, so Rok Možič in druščina doma presenetljivo klonili proti Tarantu. V izredno izenačenem srečanju je odločal peti niz, ki so ga s 15:13 dobili gostje.

Možič je dosegel 13 točk (44% napad – 12/27), eno točko je dosegel še z blokom. Gregor Ropret je pri Perugii ponovno le serviral, točk ni vknjižil.

Nemški derbi spet dobil Štalekar

V Nemčiji je ligaško popotovanje začel tudi Friedrichshafen. Dejan Vinčić in Žiga Štern sta morala v derbiju priznati premoč ekipi Saše Štalekarja. Pri porazu z 1:3 je Vinko dosegel štiri točke, enako pa velja za Šterna, ki mu napad ni stekel (4/13). Štalekar proti rojakoma ni dobil priložnosti, a le nekaj dni kasneje je proti Herrschingu odigral celotno srečanje in se pri zmagi svoje ekipe ustavil pri petih točkah – dve točki je v svojo statistiko vpisal tudi z blokoma.

Foto: Aleš Oblak

Po porazu proti Berlinu je Friedrichsfahen prišel tudi do prve zmage v sezoni. Brez izgubljenega niza je ugnal münchenski TSV Haching. Vinko je počival, Štern pa je k zmagi prispeval šest točk.

Urnaut začel z zmago in porazom

Svojo misijo na Japonskem je s polovičnim uspehom začel tudi slovenski kapetan Tine Urnaut. Njegov JTEKT se je dvakrat udaril z Nagojo, kjer je prvo ime poljski veteran Bartosz Kurek. Prvo tekmo je Urnautova ekipa izgubila z gladkih 0:3, dan kasneje pa je bila slika obrnjena. Izkušeni Korošec je na prvi tekmi dosegel sedem točk (1 blok), na drugi pa je blestel na začetnem udarcu. Od 14 točk, je kar štiri dosegel z asom.

Foto: Guliverimage

Gasparinijeva ekipa ostaja brezmadežna

Omenimo še Mitjo Gasparinija, ki je s svojim Sirjanom prišel do nove zmage in se utrdil na prvem mestu v iranskem prvenstvu, Tonček Štern pa z Olympiacosom, ki ga še vedno vodi nekdanji slovenski selektor Alberto Giuliani, sezono odpira danes popoldne.