Slovenke so se poslovile z zmago. Selektor ponosen.

Odbojka 16. Maj 202122:09 > 17. Maj 2021 0:05
Slovenke so na nazadnje ostale brez nastopa na EP. Foto: CEV

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je z zmago s 3:1 (23, -22, -22, 22) nad Bosno in Hercegovino zaključila kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Kljub temu se našim dekletom ni uspelo uvrstiti na avgustovski EuroVolley, kamor potujeta Češka ter BiH. Vsakršno upanje so Slovenke izgubile že po sobotnem porazu proti Čehinjam.

Četa Alessandra Chiappinija je držala obljubo in kljub temu, da ni imela več možnosti za uvrstitev na EP, na zadnji tekmi pokazala, da zna igrati odbojko in se BiH maščevala za nenadejan poraz v Latviji. Zmaga je bila na koncu vseeno pirova, saj imajo Bosanke boljši količnik dobljenih in izgubljenih nizov. Proti domačinkam je na nedeljski tekmi s 17 točkami blestela Saša Planinšec, ki je šest točk dosegla z blokom, po 12 pa so jih dodale še Monika Potokar, Lorena Lorber Fijok in Mirta Velikonja Grbac.

Alessandro Chiappini, selektor Slovenije: “Zelo sem ponosen na karakter, ki so ga dekleta pokazala na današnji tekmi, ki jo je bilo zelo težko igrati. A zares smo želeli zmagati in te kvalifikacije končati na tak način. Mislim, da smo igrali zelo dobro tekmo, z dobrim vzdušjem na igrišču, disciplinirano. Zelo dobro smo servirali in onemogočili napade tekmic, ki so se v tem elementu izkazale na vseh kvalifikacijskih tekmah. Po tej tekmi mi je samo še bolj žal, da nismo osvojili več točk, še posebej v prvem delu kvalifikacij. To si moramo zapomniti, dvigniti kakovost in se bolje pripraviti na naslednja tekmovanja. Današnjo zmago moramo vzeti kot pozitiven korak k prihodnosti in k prihodnjim tekmovanjem.”

Prvo mesto v kvalifikacijski skupini F je s šestimi zmagami zanesljivo osvojila Češka, drugo pa kot rečeno BiH, ki se je prvič v zgodovini uvrstila ne evropsko prvenstvo, Slovenke pa so ostale praznih rok. Reprezentančne sezone vseeno še ni konec. Slovenke bodo kmalu začele z igranjem  v srebrni evropski ligi, ki se bo s prvim turnirjem začela 28. maja v Luksemburgu. Tam se bodo pomerile z Avstrijo, Luksemburgom in Izraelom.

Fotogalerija s tekme med Slovenijo in BiH:

Foto: CEV
Foto: CEV
Slovenke so na nazadnje ostale brez nastopa na EP. Foto: CEV
Foto: CEV
Foto: CEV

Bosna in Hercegovina: Paradžik 8, Dragutinović 1, Božić, Hadžić, Radišković 15, Begić 16, Klopić, Ivković, Mladenović, Rašidović, Selimović 12, Babić, Bošković 18, Isanović. Selektor: Stevan Ljubičić.

Slovenija: Mori, Grudina, Lorber Fijok 12, Janežič, Eržen 3, Bračko, Zdovc Sporer, Zatković 10, Najdič 2, Velikonja Grbac 12, Boisa, Potokar 12, Mazej, Planinšec 17. Selektor: Alessandro Chiappini.

Kvalifikacije za EP, 6. krog:

Nedelja, 16. maj:
Češka : Latvija 3:0
Slovenija : BiH 3:1

Lestvica:

1. Češka 6 tekem – 18 točk
2. BiH 6 – 9
—————
3. Slovenija 6 – 9
4. Latvija 6 – 0

Komentari

Vaš komentar