Lana Ščuka vlada na Poljskem, a zdaj se začenja zares

Lana Ščuka
Lana Ščuka je članica udarne postave LKS. Foto: Profimedia

Lana Ščuka ima na Poljskem sanjsko sezono. Z ekipo LKS Lodž je redni del močne poljske lige zaključila le z enim porazom ter se v končnico zavihtela s prvega mesta.

Odbojkarice LKS Lodž za konec rednega dela s 3:1 dobile tudi mestni derbi proti Budowlani Lodž ter potrdile prvo mesto na lestvici. Izjemno formo v zadnjih tednih je potrdila tudi trenutno najboljša slovenska odbojkarica Lana Ščuka, ki je mestnim rivalkam nasula 16 točk. Štirinajst jih je dosegla v napadu, dve točki pa še s asom in blokom.

Odlična slovenska sprejemalka nam je v pogovoru zaupala, da pred sezono niso pričakovali take dominance, a se ne pritožujejo.

Lana Ščuka
Foto: Profimedia

“Nikakor tega nisem pričakovala. Edini poraz, ki smo ga doživele, je proti branilcu poljskega naslova. Upam, da smo se iz tega poraza nekaj naučile, po drugi strani pa si nimamo česa očitati, saj držati takega niz neporaženosti, ni lahko. Tudi ostale ekipe so proti nam igrale vse bolj sproščeno, saj niso imele česa izgubiti. Pozitivno je, da smo ta prvi del zaključile z zmago ter v pozitivnem slogu vstopamo v ključni del sezone,” pove 26-letna Ljubljančanka, ki je bila v prvem delu Tauron lige dvakrat izbrana tudi za igralko tekme.

Alessia Zecchini
Foto: Profimedia

Iz Turčije na Poljsko

Lana se je na Poljsko preselila iz Turčije. Pravi, da se je v Lodž preselila brez posebnih pričakovanj, glede na predstave, ki jih kaže, pa je dobila potrditev, da se je odločila za potezo kariere.

“Na Poljsko sem odšla brez pritiska in pričakovanj. Odšla sem v klub, ki igra v ligi prvakov, saj sem si zelo želela izkusiti to raven tekmovanja. Trener ekipe je Alessandro Chiappini, ki ga že dalj časa poznam. Skratka zdelo se mi je primerno okolje za nadaljevanje kariere. Kar se pa tiče moje vloge, že ob podpisu pogodbe načeloma veš, kakšno vlogo boš imel. V tej sezoni sem imela svoje vzpone in padce, poskušam pa držati visok nivo in preprečiti previsoka nihanja. Za nami je težka sezona, za nami je že veliko tekem, a najpomembnejše nas še čaka,” se zaveda naša sogovornica.

V ligi prvakov do osmine finala

LKS je v ligi prvakinj v skupinskem delu zasedel tretje mesto, a se kljub temu zavihtel v izločilne boje, kjer pa je žal naletel na branilke naslove na čelu s Paolo Egonu. Turkinje Poljakinjam niso dovolile veliko možnosti, čeprav roko na srce Ščuka in druščina niso bile daleč. Veliko nizov se je končalo tudi na razliko.

Lana Ščuka
Foto: Profimedia

Ne smejo prehitevati dogodkov

Na Poljskem kot najboljša ekipa rednega dela LKS vstopa kot prvi favorit. Že ta konec tedna bo lovil pokalno lovoriko, nato pa sledi napad tudi na poljsko krono.

“Odlični rezultati v tej sezoni za sabo potegnejo neka pričakovanja, a nimamo težav s tem, saj si tudi dekleta želimo, da na najboljši možni način zaključimo sezono. Naše želje so jasne, je pa res, da ne smemo prehitevati dogodkov. Moramo iti postopoma, tekmo po tekmo in ne razmišljati, kaj bo čez mesec dni. Prva stvar v naših mora biti trening in stvari, ki jih lahko izboljšamo. Naredile bomo vse, da sezono končano v pozitivnem slogu, sta pa tukaj še dve zares močni ekipi, tako da se nikoli ne ve. Želja je osvojiti vse, nenazadnje za to tudi treniramo,” je še sklenila članica LKS.

Kot rečeno, 1. in 2. aprila bo v Nysi potekal zaključni turnir poljskega pokala. LKS se bo v polfinalu udaril z močnim Rzeszowim. LKS je v tej sezoni dobil oba medsebojna obračuna.