V času kosila po drugo lovoriko v sezoni

Odbojka 24. Feb. 20228:08 > 8:09
Delite:
Foto: Klemen Brumec

Odbojkarice Calcita Volleyja bodo imele danes priložnost, da še četrtič osvojijo srednjeevropsko ligo ter se po pokalu razveselijo še svoje druge lovorike v sezoni. Že ob 13. uri bodo v času kosila na Dunaju igrale finale zaključnega turnirja, njihove tekmice bodo igralke madžarske ekipe Vasas Obuda. Za mesto na najnižji stopnički se bosta udarila domači Post in Nova KBM Branik.

Kamničanke bodo papirnate favoritinje, a bodo morale prikazati precej boljšo igro kot v polfinalu, kjer so se namučile z gostiteljicami turnirja, odbojkaricami Post Schwechata, ki jim pred začetkom ni nihče pripisoval možnosti. A so se slovenskim prvakinjam odlično upirale, izničile zaostanek 0:2, na koncu pa klonile v “tie breaku”.

Ljubitelji slovenske odbojke so upali, da bil finale povsem slovenski, toda Vasas Obuda je te upe razblinil, saj je v prvem polfinalu premagal Novo KBM Branik. Mariborčanke so dobile prvi niz, v preostalih treh pa so bile boljše Madžarke. Te doslej v tem tekmovanju še nikoli niso igrale finala, bodo pa poskušale ponoviti uspeh Linamar Bekescsabaija, ki je bil prvak leta 2017 in 2018, kar sta tudi edina madžarska naslova.

Liga MEVZA, ženske, zaključni turnir:

Finale:

Četrtek, 24. februar:

13.00 Calcit Volley – Vasas Obuda

Za 3. mesto:

10.30 Post Schwechat – Nova KBM Branik

Polfinale:

Sreda, 23. februar:

Vasas Obuda – Nova KBM Branik 3:1 (-21, 19, 13, 26)

Calcit Volley – Post Schwechat 3:2 (22, 7, -22, -20, 11)

Komentari

Vaš komentar