Kamničankam odlično kazalo, nato pa se je vse podrlo

Odbojka 15. Nov 202222:30 > 22:36 0 komentarjev
Foto: CEV

Odbojkarice kamniškega Calcita Volleyja so izgubile prvo tekmo tretjega, odločilnega kroga kvalifikacij lige prvakinj. V domači dvorani so morale priznati premoč španski ekipi Tenerife La Laguna, ki po velikem preobratu zmagala s 3:2 (-16, -21, 17, 20, 12).

Kamničanke, ki imajo še drugo možnost, da si priborijo ligo prvakinj, prvo so zapravile v drugem krogu proti Crveni zvezdi, so zanesljivo dobile prva dva niza. Špankam nikakor ni stekel napad, videti je bilo, da si bodo pred povratnim dvobojem priigrale zaostanek. Toda v nadaljevanju so zbrale, Kamničankam ni pomagala odlična v bloku v četrtem nizu, zmagovalca je odločil “tie break”, v katerem so bile boljše gostje.

V kamniški ekipi je bila s 17 točkami najučinkovitejša Maša Pucelj. Obe ekipi sta bili odlični v bloku, domače so z njim dosegle 17 točk, gostje pa 16.

foto: CEV

Rozman ni bil zadovoljen

“Ne sme se zgoditi, da po vodstvu z 2:0 v nizih ekipa že razmišlja o zmagi. Na takšen način, kot smo igrali od tretjega niza naprej, preprosto ne smemo igrati. Napadalno smo bili spet slabi, čeprav ko sem na hitro pogledal statistične parametre, smo bili po zaslugi prvih dveh nizov, celo boljši od španske ekipe. Ampak na ta način ne gre. V končnici četrtega in petega niza smo zgrešili dva, tri servise, dva, tri napade in tako se ne da zmagati. Preprosto bomo morali popraviti svoj učinek v napadu, če bomo želeli zmagati na Kanarskih otokih.”

Povratna tekma bo naslednji četrtek v Španiji.

Kvalifikacije lige prvakinj, 3. krog (prva tekma):

Torek, 15. november:
Calcit Volley – Tenerife La Laguna 2:3 (16, 21, -17, -20, -12)

Povratna tekma bo 23. novembra v Španiji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!