Prepričani v napredovanje, a najprej morajo pasti Nemci

Foto: Profimedia

Odbojkarji ACH Volleyja bodo v sredo odigrali prvo domačo tekmo v novi sezoni lige prvakov. Po pričakovanem gostujočem porazu proti favorizirani Perugii jim bo v dvorani Tivoli nasproti stala nemška ekipa Düren, za katero so v ljubljanskem taboru prepričani, da je še kako premagljiva.

Visok poraz proti Peruigi v uvodnem krogu skupinskega dela lige prvakov je vsaj kapetana slovenskih prvakov Nikolo Gjorgijeva kar nekoliko potrl. Kot je priznal, sam še v življenju ni videl tako dobrega servisa, kot so ga na tekmi minuli teden prikazali Italijani. Tudi zato ne pušča niti kančka dvoma, da bo odbojkarski velikan dobil prav vseh šest tekem v skupini E, v kateri nastopata še turški Ziraat Bank in nemški Düren, ki je v prvem krogu zmagal s 3:1.

“Glede na to, kako razočaran sem bil po gostovanju v Italiji, celo malo depresiven, sem se hitro dvignil po zmagi Dürna proti Ziraati. V Turčiji sem igral pet let, zato Ziraato dobro poznam in vem, da bodo Nemce doma premagali s 3:0. To pomeni, da bi lahko mi s tremi zmagami, četudi bodo dosežene s 3:2, izšli iz skupinskega dela,” je optimističen izkušeni 34-letnik.

Nemci so premagljivi

Napredovanje iz skupinskega dela tekmovanja bo glavni cilj ljubljanske zasedbe v letošnji sezoni, na kar računa tako predsednik ACH Volleyja Rasto Oderlap kot trener Radovan Gačič. “Sedemdesetodstotno sem prepričan, da si bomo zagotovili nadaljevanje v ligi prvakov ali vsaj nastop v četrtfinalu pokala Cev,” je pred sredino tekmo povedal Gačič, ki pa ne želi prehitevati dogodkov in je osredotočen predvsem na nemškega predstavnika.

Nikola Gjorgijev
Foto: Profimedia

“Pričakujemo izredno izenačeno tekmo. Njihova igra temelji predvsem na stabilnem sprejemu servisa in dobrem začetnem udarcu. Morali bomo biti precej potrpežljivi, saj so doslej vsi nasprotniki za doseganje točk potrebovali kar nekaj izmenjav. A gre za nasprotnika, ki je premagljiv in to je tudi naš cilj,” je pripomnil 47-letnik.

Nekaj manjših poškodb, ki pa ne bi smele vplivati na moštvo

Düren je sicer v nemškem prvenstvu doslej odigral pet tekem in izgubil le enkrat, kar ga na ligaški razpredelnici uvršča na drugo mesto. Jedro ekipe že tri leta sestavljajo Tobias Brand, ki je igral tudi proti Sloveniji na svetovnem prvenstvu, čilski korektor Sebastian Gewert in organizator igre Tomaš Kocian-Falkenbiach, nemalo preglavic pa lahko tekmecem povzroča tudi srednji bloker Luuca Van der Ent, ki v višino meri kar 210 centimetrov.

“Po eni strani bo treba dobro servirati, po drugi pa stabilizirati sprejem. Tu mislim, predvsem na to, da bomo po servisih Gewerta, Branda in drugega sprejemalca Marcina Ernastowicza, ki so izvrstni serverji, sposobni žogo zadržati v igri in ustvariti drugi napad preko katerega bi lahko dosegali točke,” je opozoril Gačič, ki je imel v zadnjem času nekaj težav s poškodbami v ekipi, a bo tokrat lahko računal na vse igralce.

Foto: Aleš Oblak

Filip Šestan je imel težave z ramo, a bo najbrž nared. Imamo še nekaj manjših poškodb, ki pa ne bi smele vplivati na moštvo. Veseli me, da je Alen Šket, ki je v preteklosti imel nekaj težav s koleni, skoraj na pravi ravni, vseeno pa upam, da bo še kaj dodal,” je še dejal mariborski strateg.

ACH Volley bo sicer tudi letos prav vse tekme igral v Tivoliju, kjer je po besedah Oderlapa tudi vzdušje precej boljše kot v Stožicah. “Tri tisoč gledalcev, kot jih pričakujemo, je lepše videti v Tivoliju kot pa v Stožicah. Poleg tega so Stožice tudi precej bolj zasedene,” je sklenil prvi mož ACH Volleyja.