Motivirani Poljaki prevelik zalogaj za slovenske prvake

Liga prvakov 29. Nov 202319:35 > 22:17 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

ACH Volley je v 2. krogu lige prvakov v Tivoliju gostil poljsko Asseco Resovio in ji z 0:3 v nizih moral priznati premoč. Poljakom je v Ljubljani po uvodnem porazu štela le zmaga, favoriti pa so svoj cilj po hudem boju s hrabrimi Slovenci tudi izpolnili.

Trener ACH Volleyja Radovan Gačič je dvoboj proti favoriziranim Poljakom začel v postavi Nejc Najdič, Matic Videčnik, Danijel Koncilja, Nikola Gjorgiev, Jan Pokeršnik, Klemen Šen in Jani Kovačič, gostje pa glede na to, da so na prvi tekmi ostali praznih rok tudi niso taktizirali. Trener Giampaolo Medei je v igro poslal vse najboljše, le na mesto podajalca je namesto Fabiana Drzyzge, začel Michal Kedzierski. Na mesto sprejemalca sta začela Klemen Čebulj in Torey DeFalco, blokerska linija je slišala na ime Kochanowski-Klos, kot korektor pa je začel francoski razbijač Stephen Boyer.

Poljaki so zaslugi odlične igre v bloku pobegnili slovenskim prvakov, a se ACH Volley ni dal. Po točki Matica Videčnika so se Ljubljančani gostom približani na 12:14, a Resovia je hitro odgovorila z odličnim servisom, po slabšem sprejemu v oranžnih vrstah pa znova ušla na plus 4. ACH Volley se kljub pobudi gostov ni predal in ves čas pretil favoritom. Pri 18:20 so imeli celo napad, da zakuhajo niz, a je kapetan Gjorgiev, kazen pa je sledila prek DeFalca.  Ko se je v mrežo ujel še Najdič, so Poljaki potrdili, da bo šel prvi niz v njihov žep (23:19). Za zadnjo točko za 25:21 in zmago v prvem nizu gostov je z napako v napadu poskrbel Šen. ACH Volley v prve nizu po odstotkih ni veliko zaostajal za Poljaki, bode pa v oči, da so jih gostje kar sedemkrat ujeli v bloku. Kapetana ACH so blokirali kar štirikrat.

Blizu, a tudi daleč…

Na začetku drugega niza Resovia ni začela ta silovito kot v prvem. ACH Volley je bil točko ali dve za njo, a ni bil daleč. Trener Gačič je kapetana Gjorgieva, ki mu ni šlo, zamenjal z mladim Jako Seškom, ki se je takoj izkazal s točko za 9:11, nato pa je žogo v avto poslal še Boyer.

Foto: Aleš Fevžer

Po izjemnem bloku Pokeršnika in Videčnika Boyerju so oranžni zmaji prišli le na točko zaostanka (17:18), žal pa domači tega niso še oplemenitili. Tako kot v prvem nizu so večkrat prišli zraven, a več jim Poljaki niso dovolili. Najprej je žogo s servisom v avt poslal Koncilja, nato pa je z dvema zaporednima blokoma Sešku in Najdiču za prednost štirih točk poskrbel ameriški as DeFalco (21:17). Čeprav se je zdelo, da je vse skupaj odločeno tudi v drugem nizu. Je pri 21:23, Gačič na servis namesto Videčnika poslal mladega Marovta, Poljaki pa so v napadu naredili napako in poskrbeli za vročo končnico, vseeno pa je pika na i zmanjkala. Tako kot v prvem nizu so Poljakom zadnjo točko za niz podarili domači odbojkarji. Šen se je v bloku ujel v mrežo in vsega je bilo konec.

Foto: Aleš Fevžer

Gačič je tudi tretji niz začel z mladim Seško, kar pa se mu ni obrestovala. Mladi korektor, ki je v drugem nizu menjal Gjorgieva, je bil neuspešen v napadu in prednost Resovie je narasla na 6:2, na srečo pa je za nekaj čarobnih trenutkov na servisu poskrbel Koncilja, ki je bil glavni razlog, da so Ljubljančani dosegli štiri točke zapored in izenačili na 6:6. Svetel trenutek slovenskih prvakov žal ni trajal dolgo, Poljaki so z blokom in izjemno igro v polju odgovorili z delnim izidom 6:1 povedli za pet točk (12:7), kar se je na koncu izkazalo, da je bila prednost, ki je kljub borbenosti zmaji niso mogli več nadoknaditi. Po izjemen servisu Najdiča je sledil blok Boyerju, nato pa je sledila še napaka DeFalca. Prednost gostov je skopnela na dve točki (17:19), a to pa je bilo tudi vse. Po asu bombi in asu Boyerja je Resovia pobegnila na 23:19 in upov, da Ljubljančani favoritom vzamejo vsaj kakšen niz, je bilo konec. Piko na tekme v Tivoliju je postavil Klos (25:21).

ACH Volley: Kržič, Satler, Šket, Najdič, Marovt 4, Šen 3, Koncilja 8 (2 asa, 1 blok), Kovačič, Gjorgiev 3 (1 as), Sešek 7 (2 bloka), Pokeršnik 11 (2 bloka), Videčnik 6.

Asseco Resovia Rzeszow: Kedzierski 2 (2 bloka), Rejno, Bucki, Klos 10 (5 blokov), Kochanowski 7, Staszewski, Boyer 7 (1 as, 2 bloka), Drzyzga, Potera, Louati, Zatorski, Čebulj 11 (1 as), Defalco 17 (5 blokov).

Gačič vesel za mlade fante

“Kar se mene tiče, imam podoben občutek, kot sem ga imel po tisti tekmi v Trentu. Oboji so nam na začetku nizov ušli za nekaj točk, po drugi strani pa smo imeli ves čas občutek, da si zraven, da ti le malo manjka, a do njih nismo mogli priti. To je tista razlika, ki ostaja med nami in njimi. Lahko smo absolutno zadovoljni z vsemi mladimi fanti, ki so stopili na igrišče. Res so odigrali dobro in hrabro, kar me res veseli. To je dobra osnova za naprej. Tem mladim fantom bi veliko pomenilo že to, da sploh pridejo na igrišče, da pa odigrajo niz in pol ali celo dva, pa je to nekaj neprecenljivega. Šele čez čas bodo videli, kako velika stvar jim je uspela,” je po tekmi z Resovio, ki je bila za kanček boljša povedal trener ACH Volleyja Radovan Gačič.

Foto: Aleš Fevžer

Štalekar namučil zvezdniški Halkbank, Kozamernik blestel

Na dvoboju med Halkbanom in Berlinom smo videli pet nizov. Turki, ki so prvem krogu premagali Piacenzo, so se z Nemci mučili in do zmage prišli šele po petem nizu. Vso tekmo je za goste iz Berlina odigral slovenski velikan Sašo Štalekar, ki je dosegel osem točk – šest v napadu in dve z blokom. Praznih rok so ostali tudi Alen Pajenk in Tonček Štern z Olympiacosom ter Urban Toman z Galatijem, medtem ko je Trentino v Franciji upravičil vlogo favorita in premagal Tours. Jan Kozamernik je dosegel kar 11 točk, osem v napadu ter dve z blokom in eno z asom.

Liga prvakov, 2. krog:

Skupina B:

Sreda, 29. november:
ACH Volley – Asseco Resovia 0:3 (-21, -23, -21)
Tours – Trentino 1:3
Jan Kozamernik (Trentino): 11 točk – 1 as, 2 bloka

Lestvica:

Skupina A:

Sreda, 29. november:
Ziraat – ZAKSA 3:2
Olympiacos – Roeselare 0:3
Alen Pajenk
(Olympiacos): 4 točke
Tonček Štern (Olympiacos): 8 točk

Lestvica:

Skupina C:

Sreda, 29. november:
Halkbank – Berlin 3:2
Sašo Štalekar (Berlin)
: 8 točk – 2 bloka

Četrtek, 30. november:
21.30 Benfica – Piacenza

Lestvica:

Skupina D:

Torek, 28. november:
Češke Budejovice – Jastrzebski 0:3

Sreda, 29. november:
Guanguas – Luneberg 1:3

Lestvica:

Skupina E:

Sreda, 29. november:
Arcada Galati – Maaseik 1:3
Urban Toman (Galati):
5 sprejetih žog, 1 napaka

Četrtek, 30. november:
18.00 Praga – Lube Civitanova

Lestvica:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!