Ni šlo: Ukrajinke premočne za Kamničanke

Liga prvakov 13. Okt. 202122:08 > 22:31
Delite:
Foto: CEV

Odbojkarice Calcit Volley so morale tudi v Kamniku priznati premoč ukrajinskemu Prometeyju in ostale brez nastopa v skupinskem delu lige prvakinj. Ukrajinke so bile tako kot doma tudi v gosteh boljše s 3:1 v nizih.

Kamničanke so bile pred povratno tekmo v zelo težkem položaju. Obračun v Kamniku bi morale dobiti z vsaj 3:1 in nato še zmagati zlati niz, a gostje so obračun odlično odprle in povedle z 1:0. Kamničanke so po hudem boju izenačila ne 1:1, v tretjem pa so kljub velikem zaostanku na koncu imele dve zaključni žogi za zmago, a se Prometey ni dal in prišel do drugega niza, ki je že pomenil uvrstitev v naslednji krog kvalifikacij.

Pri domačih je bila s 15 točkami najučinkovitejša Fatumata Silah, ki je zanimivo v celoti odigrala le četrti niz, Anđelka Radišković jih je prispevala 13. Pri Ukrajinkah je bila z 18 točkami najboljša Nasja Dimitrova, zabeležila je tudi pet blokov.

Foto: CEV

Rozman: Dekletom nimam česa očitati

“Priznati moramo, da so bile Ukrajinke v obeh tekmah za kanček boljše in so se zasluženo uvrstile v tretji krog kvalifikacij lige prvakinj. Tudi nocoj smo se lahko prepričali, da sta ekipi zelo izenačeni, odločale so malenkosti, lahko bi se obrnilo tudi drugače. Dali smo svoj maksimum, vedeli smo, da je na drugi strani resnično izkušena ekipa na vseh šestih mestih in je proti njim resnično težko igrati. Ukrajinke so igrale zrelo v tistih ključnih trenutkih, prav tako pa nismo imeli odgovorov na navezo Kitipova in Dimitrova. Žal na to nismo imeli odgovora, je pa to najvišji možni nivo evropske odbojke. Ni nam bilo lahko, dekletom nimam česa očitati. Vem, da so dale svoj maksimum,” je po izpadu dejal trener Calcita Gregor Rozman.

Kvalifikacije za ligo prvakinj, 2. krog:

Druga tekma:
Sreda, 13. oktober:
Calcit Volley – Prometey 1:3 (-21, 25, -29, -12)

Prva tekma:
Četrtek, 7. oktober:
Prometey – Calcit Volley 3:1 (-23, 21, 21, 23)