Odbojkarice Calcita bodo v Kamniku lovile preobrat

Liga prvakov 7. Okt 202120:59 > 22:13
Foto: Klemen Brumec

Odbojkarice Calcita Volleyja so izgubile prvo tekmo kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov. V ukrajinskem Dnipru so morale z 1:3 v nizih priznati premoč domačem Prometeju. Slovenske odbojkarice so dobile uvodni niz, a naslednje tri izgubile (23, -21, -21, -23). Tekma je bila sicer izenačena tako rezultatsko kot v sami igri. Povratni dvoboj bo v sredo.

Slovenske državne prvakinje so zelo dobro začele prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij lige prvakinj, ko so bile večinoma v vodstvu, v končnici pa so izkoristile tretjo zaključno žogo.

Nadaljevanje za kamniško ekipo ni bilo tako uspešno. V domači ekipi so se razigrale njihovi sprejemalki Katerina Dudnikova in Bohdana Anisova ter korektorica Heidy Casanova Alvarez, ki so predstavljale največjo težavo za Calcit Volley.

Ob tem so Kamničanke naredile tudi preveliko število lastnih napak. Naredile so jih, kar 32, domačinke le 20, v vsakem primeru pa varovanke Gregorja Rozmana na povratni tekmi niso brez možnosti za napredovanje v tretji krog. Pri Kamničankah je bila z 22 točkami najučinkovitejša Olivera Kostić Brulec, Lucie Charuk se je izkazala z 19 točkami in s petimi bloki.

Foto: Klemen Brumec

Rozman: Preveč smo imeli zgrešenih servisov

“Za nami je izredno težka tekma, pravzaprav točno takšna, kot smo jo pričakovali. Žal se na koncu ni izšlo po naših željah. S taktičnim načrtom smo jih s servisi poskušali oddaljiti od mreže, a žal nam ta ni stekel in skozi celotno tekmo nismo dobro servirali. Preveč smo imeli zgrešenih servisov, kar devetnajst, medtem ko na drugi strani le osem napak nasprotne ekipe. Njihove sprejemalke so izvajale konstanten pritisk na nas. Odločilna je bila za odtenek boljša igra servis-sprejem na nasprotnikovi strani. Predvsem s servisom so nas oddaljili od mreže in zelo težko smo potem zaključevali odprte napade, to pa je vodilo v poraz. Bili smo blizu predvsem v četrtem setu in škoda je dveh izgubljenih žog na koncu.”

“Z lastnimi napakami smo jim že pri rezultatu 17-14 omogočili, da so se nam približali in da smo jih v končnici niza znova lovili. Igralke na parketu so dale svoj maksimum, zdaj pa se moramo regenerirati pred nedeljsko prvenstveno tekmo proti Mariboru in se nato ponovno osredotočiti in dobro pripraviti na sredino povratno tekmo v Kamniku, kjer verjamem, da bomo lažje odigrali servis in sprejem,” je po porazu v Ukrajini povedal trener Calcita Gregor Rozman.