ACH proti premešani postavi Italijanov brez moči

Liga prvakov 8. Nov 202212:33 > 10. Nov 2022 7:46 0 komentarjev
Matej Kök ACH Volley
Foto: CEV

Perugia, 9. novembra - Slovenski odbojkarski prvaki, ekipa ACH Volleyja, so v prvem krogu lige prvakov v gosteh pričakovano izgubili proti prvemu favoritu skupine E, Perugii. Eni največjih favoritov za končno zmago v ligi so pokazali, da imajo široko klop, z mešano postavo so Ljubljančane premagali s 3:0 (19, 16, 19).

Tekma, ki so jo domači odigrali brez prvega zvezdnika Simoneja Giannellija, najkoristnejšega igralca letošnjega svetovnega prvenstva, ki ga je uspešno zamenjal slovenski reprezentant Gregor Ropret, in še nekaterih pomembnih igralcev, ni imela veliko rezultatske negotovosti. Italijani so pokazali, da so veliko boljši serverji, ljubljanski sprejem je imel velike težave, ki so se pokazale tudi pri rezultatu.

Pri servisih sta bila razpoložena predvsem ukrajinski reprezentant Oleg Plotnicki, ki je svojo kakovost pri izvajanju začetnih udarcev pokazal že na četrtfinalnem obračunu svetovnega prvenstva proti Sloveniji, in poljski reprezentant Kamil Semeniuk.

ACH Volley Radovan Gačič
Foto: CEV

Ploticki je bil s 16 točkami tudi najučinkovitejši igralec tekme, dosegel je tudi pet asov, z dvema asoma in blokom pa se je izkazal tudi Ropret. ACH Volley posebno učinkovitega igralca ni imel, devet točk je dosegel Nikola Gjorgiev, osem pa Alen Šket. “Zgodilo se je ravno tisto, kar smo pričakovali, da se lahko zgodi. Nekako smo skozi celotno tekmo želeli, da do neke mere ukrotimo nasprotnikov servis. V tem elementu jim enostavno nismo uspeli parirati. Ko je prišlo do igre smo uspeli določene stvari tudi odigrati. Imajo eno najboljših sprejemalskih linij na svetu in tu se je delala razlika,” je po prvi tekmi v Ligi prvakov povedal trener ACH Volleyja Radovan Gačič.

Ljubljančani bodo naslednjo tekmo lige odigrali 16. novembra, ko bo v Tivoliju gostoval nemški Düren.

Liga prvakov, 1. krog:

Skupina E:

Sreda, 9. november:
Perugia – ACH Volley 3:0 (19, 16, 19)
Gregor Ropret (Perugia): 4 točke

Düren – Ziraat 3:1

Skupina A:

Torek, 8. november:
Jastrzebski – Vojvodina 3:0

Četrtek, 10. november:
20.00 Friedrichshafen (Vinčić, Ž. Štern) – Montpellier

Skupina B:

Torek, 8. november:
Berlin  – Hebar 3:2 (23, 23, -17, -26, -12)
Sašo Štalekar (Berlin): 5 točk; 83% odstotek napada (5/6)

Četrtek, 10. november:
18.00 Zawiercie – Halkbank

Skupina C:

Sreda, 9. november:
Lube Civitanova – Benfica 3:2

Četrtek, 10. november:
20.30 Roeselare – Tours

Skupina D:

Sreda, 9. november:
Zaksa – Karlovarsko 3:1

Četrtek, 10. november:
20.30 Trentino – Menen

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!