Visoki cilji ACH-ja: “Želja je napredovanje iz skupine”

Odbojka 22. Sep 202216:57 0 komentarjev
Ekipa ACH Volleyja za sezono 2022/23. Foto: SK

ACH Volley je v novo sezono vstopil s kar nekaj spremembami. Slovenski državni prvaki so zamenjali trenerja, dodobra pa so prevetrili tudi igralske vrste. V ekipi se zavedajo, da bo uspešno lansko sezono težko ponoviti, a motivacije jim ne manjka.

ACH Volley je v pretekli sezoni s hrvaškim trenerjem Mladenom Kašićem blestel. Odigral je 56 tekem, izgubil le eno, tisto polfinalno v pokalu Challenge proti Narbonneju, ki jih je na koncu stala uvrstitve v finale in morebitne evropske lovorike, so pa svoje vitrine vrnili državni naslov in pokal ter ubranili naziv za najboljšega v Ligi MEVZA.

“Za nami je zares uspešna sezona, tako v organizacijskem smislu kot v finančnem smislu smo jo izpeljali, kot smo želeli. Lahko si le želimo, da bi bila ta podobna, a vemo, da jo bo težko ponoviti. Cilj je vsekakor zadržati položaj v domačih tekmovanjih, ob tem pa tako, kot pravimo vsako leto, želimo Slovenijo uspešno zastopati v evropskih tekmovanjih. V Ljubljano se vrača Liga prvakov, kar za nas predstavlja dodaten izziv,” je na četrtkovi novinarski konferenci pred novo sezono povedal izvršni direktor ACH-ja Aleš Jerala.

foto: SK

Prišli: Primož Mejal, Črtomir Bošnjak, Filip Šestan, Klemen Šen, Luka Marovt, Danijel Koncilja
Odšli: Gregor Pernuš, Nemanja Peruničić, Jure Okroglič, Jan Pokeršnik, Filip Rutar

Jerala je potrdil, da proračun ekipe ostaja okoli milijona evrov, kar je, kot sam pravi za odbojko zelo lepa številka, ter dodal, da so tudi pred novo sezono sestavili konkurenčno ekipo. “Ponovno gre z mešanico mladosti in izkušen,” je s sestavo ekipo zadovoljen izvršni direktor, enako pa velja tudi za novega trenerja Radovana Gačiča, ki je na klopi oranžni zmajev zamenjal Hrvata Mladena Kašića.

Gačič: Trenutno je najbolj pomembno, da smo zdravi

Glede na to, da ima ACH Volley veliko reprezentantov, tako slovenskih kot srbskih, je imel na začetku priprav, ki so se začele avgusta, na voljo manjše število igralcev. “Če imaš v ekipi veliko reprezentantov, pomeni, da imaš kvalitetno ekipo, večino časa nas je bilo sedem oziroma osem, v zadnjih dneh pa smo vendarle kompletni. Naša pripravljala faza se bo zavlekla tudi v tekmovalni del, a v enem mesecu pričakujem, da bomo že v ritmu, ki ga želimo gledati. V tem trenutku je najpomembnejše, da so igralci zdravi, da imam na voljo vse, upam, da tako tudi ostane,” je potrkal po lesu novi trener ACH Volleyja, ki je fante pohvalil za prizadevnost na treningu.

Kapetan prepričan, da so še močnejši kot lani

Na koncu je dobil besedo tudi kapetan, Makedonec Nikola Gjorgiev, ki se je v Ljubljani počuti kot doma. V dresu ACH Volleyja naravnost uživa, svojo pozitivno energijo pa prenaša tudi na soigralce.

“Pretekla sezona je bila za vse nas lahko rečem zgodovinska, zato smo vsi visoko motivirani, da vse skupaj ponovimo. Ekipa je še močnejša kot lani, več konkurence je na vseh položajih. Odigrali smo že nekaj prijateljskih tekem, pokazali smo kar dobro formo, verjamem pa, da bomo iz dneva v dan še boljši.”

Kapetan ACH-ja Nikola Gjorgiev. Foto: SK

ACH Volley bo v tej sezoni igral tudi v Ligi prvakov. Žreb jim je določil Perugio, turški Ziraat in nemški Düren. Če sta bila Jerala in Gačič zadržana ob komentiranju žreba, je kapetan ACH Volleyja navdušen in ne skriva visokih ambicij.

“Zelo sem zadovoljen z žrebom, naravnost ga obožujem. Želel sem si Düren v naši ekipi. Naš veliki cilj je napredovati iz skupine in se uvrstiti v izločilne boje, če nam ne bo uspelo, pa želimo osvojiti vsaj tretje mesto v skupini in nadaljevati Evropo v pokalu CEV, kjer bi se borili še za eno lovoriko,” je še dodal prvi glas slačilnice.

ACH Volley bo novo sezono odprl 6. oktobra, prvi nasprotnik slovenski prvakov pa bo v slovenskem državnem prvenstva ekipa Črnuč.

Ekipa ACH Volley 2022/2023:

Podajalca:
Vuk Todorović
Primož Mejal

Sprejemalci:
Alen Šket
Črtomir Bošnjak
Filip Šestan (Hrv)
Klemen Šen
Luka Marovt

Blokerji:
Danijel Koncilja
Matic Videčnik
Nemanja Mašulović (Srb)

Korektor:
Nikola Gjorgiev (Mak)

Prosti igralec:
Jani Kovačič

Strokovni štab:

Trener:
Radovan Gačić

Pomočnik trenerja:
Rok Satler

Kondicijski trener:
Samo Korošec

Fizioterapevta:
Jure Ivartnik
Taja Kobilica

Zdravnik:
Jan Planinc

Statistika:
Mitja Torkar

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!