Odločitev je bila zavestna: Trener ACH-ja meni, da je dovolj

Odbojka 30. Sep 202219:30 > 19:31
Radovan Gačič se je iz Zagreba preselil v Ljubljano. Foto: SK

ACH Volley bo v novo sezono vstopil z novim trenerjem. Hrvata Mladena Kašića je zamenjal slovenski strokovnjak Radovan Gačič, ki je v pretekli sezoni uspešno vodil zagrebško Mladost.

Za oranžnimi zmaji je praktično popolna sezona. Na 56 tekmah lanske sezone je izgubila le eno tekmo ter svoje vitrine napolnila tudi s tremi lovorikami, tudi z državnim naslovom, ki jim ga je v sezoni 2020/21 po vrsto letih odnesel Merkur Maribor.

Pričakovalo se je, da bo Kašić ostal trener, a ker 64-letni Hrvat ni vedel, ali bo sploh nadaljeval trenersko pot ali ne, se je vodstvo Ljubljančanov še pred koncem pretekle sezone za sodelovanje dogovorilo z Radovanom Gačičem, ki je pred leti že bil del ACH-jev strokovnega vodstva.

“Vedno je lepo, ko prideš v okolje, ki ga poznaš. Vodstvena struktura je bolj ali manj ista. Veš, kakšni so cilji in želje. O tem se nismo niti pogovarjali, ker je vse jasno,” nam je v pogovoru zaupal slovenski strokovnjak.

Z 12 odbojkarji veliko lažje organiziraš treninge

ACH Volley bo tako kot v pretekli sezoni računal na 12 igralcev, kar je lahko tvegano. A Gačič je poudaril, da so se za to potezo odločili zavestno. “Dvanajst igralcev je dovolj. Seveda, če prihaja do bolezni in poškodb, je vedno dobrodošlo, če imaš v ekipi več igralcev. A povsem drugače je na treningih. Veliko lažje ga organiziraš, vsi so ves čas zaposleni. Ni jim treba čakati ob robu igrišča in opravljajo naloge, ki jih sicer ne bi,” pojasnjuje trener ACH Volleyja in prikima, da so pripravljeni tudi na kakšne nevšečnosti.

Foto: ACH Volley

“Seveda delamo na tem, da ne bi prišlo do poškodb. V pretekli sezoni jim je to zelo dobro uspevalo, a vseeno nikoli ne veš, vemo, da se lahko v športu vse zgodi, a menim, da imamo krilne položaje zelo dobro zasedene, imamo nekaj igralcev, ki lahko igrajo na več položajih. Trije blokerji se zdi premalo, a tudi, če imaš štiri in se dva poškodujeta, ni dovolj. Če bo treba, kaj rotirati, bomo, a o tem za zdaj ne razmišljamo.”

So veliki favoriti, a previdnost ne bo odveč

ACH Volley je sodeč po pretekli sezoni lahko rečemo edini favorit za osvojitev državne krone. V lanski sezoni so oddali le nekaj nizov, v tej pa se zdi, da imajo še močnejšo postavo. Gačič opozarja, da ne bo ničesar padlo iz neba: “Samoumevno je, kakšen je naš cilj, nikakor pa ni samoumevno, da se bo to res zgodilo. Kakovost slovenske klubske odbojke se je močno dvignila, zato se ti vsaka ležernost hitro maščuje.”

Gačič je bil na klopi ACH Volley v času, ko je za oranžne igral tudi zdajšnji trener Merkur Maribora Sebastijan Škorc. Foto: ACH Volley

V Ligi prvakov ne mislijo le sodelovati

V Tivoliju bomo po letu premora spet gledali Lig prvakov. ACH Volley bo nastopa v skupini E skupaj s Perugio, nemškim Dürnom in turškim Ziraatom. “Nikakor ne mislimo le sodelovati,” je odločno poudarila Gačič in pozdravil odločitev Evropske odbojkarske zveze (CEV), da malce spremeni potek tekmovanja. Zdaj bodo tudi tretjeurvščene ekipe napredovale v izločilne boje.

“Ta srednji evropski rang zelo niha, razlike so majhne, zato je prav, da je CEV malce razširila zadevo. V izločilnih bojih pa je vse mogoče, presenečenja niso izključena.”

ACH Volley
ACH Volley se je v pretekli sezoni sprehodil do državne lovorike. Foto: Aleš Fevžer

Začenjajo proti Črnučam

Odbojkarji ACH Volleyja se trenutno mudijo na pripravah v Novem Sadu, po povratku pa se že začenja slovensko državno prvenstvo. Prvi nasprotnik slovenskih prvakov v Sportklub ligi bodo mestni rivali Črnučani.

Komentari

Vaš komentar