Slovenska reprezentantka odhaja v Nemčijo

Odbojka 29. Maj 202410:34 0 komentarjev
Lorena Lorber Fijok
Lorena Lorber Fijok Foto: Jure Banfi

Slovenska reprezentantka Lorena Lorber Fijok ostaja v tujini.

Produkt Nove KBM Branika se je preteklo poletje podala na legionarska pota. Začela v Grčiji, kjer se je izkazala v dresu ekipa AO Thiras, zdaj pa se seli v še močnejšo ligo. V Nemčiji bo okrepila Dresdner, kjer je v preteklosti dve sezoni nastopala tudi njena reprezentančna kolegica Saša Planinšec.

“Zelo sem hvaležna za to priložnost in da bom prihodnjo sezono lahko odigrala v klubu z dolgo zgodovino in velikimi ambicijami. Veselim se trdega dela in upam, da nas čaka uspešna sezona,” je mlada Mariborčanka povedala za Odbojkarsko zvezo Slovenije.

Poleg Lorber Fijok bo v Nemčiji igrala tudi Mija Šiftar, ki je pred tedni okrepila prvaka Stuttgart. Dresdner prav tako spada v nemški vrh, v pretekli sezoni je izpadel v polfinalu nemškega prvenstva kot tudi pokala. Obakrat je bil zanj premočen ravno Stuttgart, ki je igral tudi v končnici lige prvakinj.

Nekdanjo bankirko lahko trenutno spremljamo v reprezentančnem dresu, skupaj s soigralkami se namreč pripravlja na tretji turnir zlate evropske lige na Slovaškem.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!