Grbić po slovenski klofuti zamenjal več kot pol ekipe

Odbojka 29. Maj 20247:35 2 komentarja
Foto: Volleyball World

Evropski prvaki Poljaki v Antalyi niso igrali slabo. Nanizali so tri zmage, a za konec turnirja v Turčiji jim je bolečo klofuto prisolila motivirana slovenska izbrana vrsta, kar je bil dovolj velik razlog, da je srbski strokovnjak na poljski klopi Nikola Grbića pred odhodom na Japonsko zamenjal več kot pol ekipe.

Poljaki so, tako kot je že običaj na prvem turnirju lige narodov, ponudili priložnost tudi igralcem, ki v reprezentanci ne igrajo toliko. Sprva jim je kazalo dobro. Brez težav so premagali drugo ekipo ZDA, tudi Kanado in Nizozemsko, proti Sloveniji, ki je v Antalyi blestela, pa so Poljaki delovali kot ekipa, ki prvič igra v ligi narodov.

Poljski selektor Nikola Grbić je poskušal vse, a na koncu videl, da z igralci, ki jih je imel v Turčiji ne more konkurirati sijajni Sloveniji.

Grbić je slovensko klofuto vzel na znanje in pred turnirjem na Japonskem, ki se začne v začetku junija, vpoklical osem novih imen. Zamenjal je oba podajalca, kar pomeni, da se vrača njegova prva izbira Marcin Janusz, tukaj sta zdaj korektorska katapulta Lukasz Kaczmarek in Bartosz Kurek, sprejemalski liniji, ki je bila morda še najbolj standardna, pa je dodal še odličnega Tomasza Fornala, ki je pred kratkim z Jastrzebskim igral v finalu lige prvakov, a ga je ustavil Trentino Jana Kozamernika.

Foto: Volleyball World

Med blokerje je dodal odlična Norbert Huberja in izkušenega Karola Klosa, na mestu prostega igralca pa je Jakuba Hawryluka zamenjal Fornalov soigralec Jakub Popiwczak.

Poljska ekipa kljub osmim novim imenom še vedno ni tista najmočnejša, ki jo bo Grbić vzel v Pariz. Na končnem seznamu se pričakuje tudi kapitalce, ki slišijo na ime Wilfredo Leon, izjemni libero Pawel Zatorski in odlični bloker Mateusz Bieniek. Vsi trije za zdaj trenirajo v reprezentančnem centru v Spali.

Poljska reprezentanca v Antalyi:

Podajalca: Lomacz, Komenda

Sprejemalci: Semeniuk, Sliwka, Bednorz, Szalpuk

Blokerji: Poreba, Kochanowski, Adamczyk, Jakubiszak

Korektorja: Boladž, Butryn

Prosta igralca: Syzmura, Hawryluk

Poljska reprezentanca v Fukuoki:

Podajalca: Janusz, Firlej

Sprejemalci: Fornal, Sliwka, Semeniuk, Bednorz

Korektorja: Keczmarek, Kurek

Blokerji: Huber, Klos, Kochanowski, Poreba

Prosta igralca: Popiwczak, Szymura

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje