Besede, ki strašijo Luko Dončića

Košarka 29. Maj 20247:44 2 komentarja
Anthony Edwards Luka Dončić
Anthony Edwards in Luka Dončić. Foto: Profimedia

Minnesota je dobila četrto tekmo serije proti Dallasu in izid v zmagah znižala na 3:1. Po slavju je bil izjemno glasen prvi zvezdnik Volkov Anthony Edwards, ki ostaja samozavesten.

Minnesota je v Dallasu dobila četrto tekmo s 105:100. Prvi mož tekme je bil Anthony Edwards, ki je dosegel 29 točk, temu pa dodal 10 skokov in 9 asistenc. Ena asistenca mu je zmanjkala do sploh prvega trojnega dvojčka v njegovi karieri. Na drugi strani ga je dosegel Luka Dončić: 28 točk, 15 skokov in 10 asistenc.

“Nikoli še nisem izgubil serije s 4:0, zato sem to vzel osebno. Nisem želel, da “pometejo” z nami. Nisem še želel domov,” je Edwards povedal po tekmi, a dodal: “Čaka nas še veliko dela.”

“Ko soigralci zadevajo mete, se sprosti tudi zame. Dobim bolj proste roke, saj mora Dallas pokrivati tudi njih. Bil sem lahko bolj agresiven,” je še pohvalil svoje soigralce.

22-letni ameriški reprezentant je imel veliko za povedati tudi pred obračunom v Dallasu. Pred tekmo sta na ogrevanju s soigralcem Luko Garzo v en glas vzklikala: “Bolje za njih, da nas premagajo. Ne smejo dopustiti, da dobimo to tekmo.”

anthony edwards
Foto: Profimedai

Prednost Dallasa je zdaj znižana na 3:1, a spomnimo: nobena ekipa v zgodovini lige NBA še ni napredovala po tem, ko je v seriji izgubljala s 3:0 v zmagah. Blizu vrnitve je bil Boston v lanskem konferenčnem finalu vzhoda, ko je Miami vodil 3:0, Boston je izenačil serijo, sedmo tekmo pa je dobil Miami in napredoval v veliki finale.

Serija se zdaj vrača v Minnesoto, kjer bo v noči na petek peta tekma.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje