Velika smola slovenskega reprezentanta

Odbojka 26. Feb 202411:15 0 komentarjev
Matej Kök
Matej Kök Foto: FIVB

Slovenski reprezentant Matej Kök je zaradi težje poškodbe gležnja že zapustil korejsko ekipo Woori in se preselil v domovino, kjer je že začel rehabilitacijo. Kako huda je poškodba, bo nared za reprezentanco? Vse smo izvedeli iz prve roke.

Matej Kök, ki je še v pretekli sezoni branil barve ACH Volley, se je poleti udeležil korejskega izbora in bil kar malce presenetljivo izbran s strani ekipe Woori. Slovenski reprezentant se je že od samega začetka sezone v novem okolju odlično znašel in bil je eden glavnih akterjev korejske lige. Žal ne bo mogel postaviti pike na i, saj mu je smola preprečila, da bi s soigralci napadel korejski vrh.

Kaj se je zgodilo?

Na treningu je pri bloku nesrečno doskočil na nogo soigralca in si huje poškodoval gleženj. Preiskave so pokazale, da gre za zvin tretje stopnje in predčasno končal sezono v Južni Koreji.

Matej Kök
Matej Kök Foto: kovo.co.kr

“Po pregledu so v klubu ocenili, da potrebuješ za tako poškodbo deset tednov počitka, da se vrneš na igrišče. Mogoče bi se lahko vse skupaj malce pohitrilo, a idealno obdobje je okoli 10 tednov počitka. V klubu, ki finančnih težav nima, so se odločili, da z mano prekinejo pogodbo in za sklepne boje pripeljejo novega igralca,” nam je sporočil 27-letni Kök.

Zamenjal ga je Rus

Pri Wooriju ga je že zamenjal izkušeni ruski odbojkar Artiom Suško, ki ga je Kök spoznal na izboru pred začetkom korejske sezone. “Ko so vodilni slišali za zdravniško prognozo, ko so videli, da bo rehabilitacija trajala predolgo, je bilo za njih zgodbe konec. Hitro so našli drugo rešitev, da kar se da dobro zaključijo sezono. Škoda, da me ne bo zraven,” je še dodal.

Matej Kök je za Woori na 26 tekmah dosegel 669 točk, kar je skoraj 26 točk na vsaki tekmi.

Ni še obupal

Nekdanji odbojkar Triglava in ACH Volleyja nam je priznal, da nad Južno Korejo še ni obupal. Tudi v prihodnji sezoni si želi ponovno nastopiti v korejskem prvenstvu, žal pa mu je poškodba onemogočila, da bi mu denimo Woori ali kakšna druga korejska ekipa ponudila podaljšanje pogodbe brez predhodnega izbora.

Matej Kök
Matej Kök Foto: FIVB

“Če bi dokončal sezono, bi bilo to mogoče, zdaj pa se bom moral ponovno fizično udeležiti novega “drafta”. Odločili smo se, da poleti ponovno poizkusimo in skušamo zapolniti eno izmed mest tujca v korejski ekipi,” poudarja Kök.

Pričakuje, da bo nazaj že v aprilu, a ne bo prehiteval

Poškodba gležnja ga na srečo ne bo več ovirala do reprezentančnega okna, kar pomeni, da bo lahko slovenski selektor Gheorghe Cretu v ligi narodov, ki bo za slovensko reprezentanco tako zelo pomembna, lahko računal tudi nanj.

Foto: OZS

“Računam na to, da bom to aprila že povsem nared, nočem pa prehitevati dogodkov. Nikamor se mi ne mudi, časa, da zacelim vse mini poškodbe po naporni sezoni bo dovolj, zato pričakujem, da bom maja nared tudi za največje napore,” je sporočil veselo novico slovenski sprejemalec, ki lahko brez težav nastopa tudi na mestu korektorja.

“Njegov” Woori še vedno v igri za naslov

Woori je po 30. krogih korejskega prvenstva drugouvrščena ekipa. Ima točki manj kot Korean Air, a ima še eno tekmo v dobre. Šest krogov pred koncem rednega dela ima pred ostalim zasledovalci devet točk naskoka, kar že pomeni, da manj kot drugi ne more biti.

Nagrado za najboljšo ekipo rednega dela je neposredna uvrstitev v veliki finale, drugouvrščeni pa se bo moral za finalno vstopnico pomeriti z boljšim z dvoboja med tretjo in četrtouvrščeno ekipo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!