Mlada Selena Leban na Madžarsko, Mojca Pene v Grčijo

Odbojka 14. Jul 202215:54 > 16:03
Selena Leban je v tujini debitirala v lanski sezoni, ko je prestopila iz GEN-I Volleyja. Foto: Facebook/GEN-I Volley

Slovenska odbojka ima novo legionarko. V tujino se podaja še ena mlada slovenska reprezentantka. Po 16-letni Miji Šiftar, ki bo igrala v Franciji, se bo prvič onkraj slovenski meja preizkusila še leto starejša Selena Leban.

Potem ko se je GEN-I Volley razšel s trenerko Majdo Čičič, je goriške strele zapustila tudi njena hčerka Selena Leban, ki tako kot Šiftarjeva velja za eno najboljših mladih slovenskih odbojkaric.

Najučinkovitejša igralka lanske sezone Sportklub 1A. lige, dosegla je kar 488 točk, je okrepila madžarsko ekipo Fatum Nyíregyháza, kjer v sezoni 2020/21 blestela Sara Najdič. Podajalka, ki se vrača v slovensko reprezentanco, je tisto sezono s Fatumom osvojila obe madžarski lovoriki.

Mojca Pene iz Francije v Grčijo

Novega delodajalca ima še ena slovenska odbojkarica. Mojca Pene, ki je preteklo sezono preživela pri francoskem Nancyju, odhaja v Grčijo k ekipi Ilisiakos. Za izkušeno 33-letno Dolenjko bo to še sedma tuja država. Pred tem je igrala v Švici, na Češkem, v Azerbajdžanu, na Cipru, na Madžarskem in na zadnje v Franciji, kjer si je slačilnico delila z Niko Markovič. Markovičeva ostaja pri Nancyju.