Slovenci v Mariboru brez konkurence

Odbojka 30. Dec 202117:18 > 17:19 0 komentarjev
Foto: OZS

V Mariboru se je zaključilo srednjeevropsko prvenstvo za odbojkarice do 19 let in odbojkarje do 20 let, na katerem sta se zlatega odličja veselili obe slovenski reprezentanci. Dekleta so v velikem finalu s 3:0 premagala Avstrijke, fantje so bili od Avstrijcev boljši s 3:1.

Slovenske odbojkarice do 19 let so zmagovalke srednjeevropskega prvenstva, ki ga je gostil Maribor. Naša dekleta so navdušila že s predstavami v skupinskem delu tekmovanja, ki so ga zaključila s štirimi zmagami. Varovanke Sama Miklavca so bile uvodoma s 3:0 prepričljivejše od Avstrije in mlade slovenske vrste do 17 let, drugi dan tekmovanja pa so bile z 2:1 oz. s 3:0 uspešnejše še od Hrvaške in Madžarske. Z Madžarkami so se Slovenke pomerile še v polfinalu in slavile s 3:0.

Slovenke so se v velikem finalu še enkrat srečale z Avstrijkami in bile tudi tokrat boljše s 3:0 (22, 24, 22) in so si tako priigrale zlato odličje. Tretje mesto je osvojila Hrvaška, ki je v boju za bron s 3:0 odpravila Madžarsko.

Miklavc: Zadovoljen sem s pristopom, odnosom in tudi igro

“Ocena nastopa je zelo pozitivna. Spet smo dokazali, da smo na območju MEVZE najboljši. Ta turnir nam je koristil tudi kot dobra priprava na kvalifikacije za evropsko prvenstvo, ki bodo aprila v Mariboru. Zadovoljen sem s pristopom, odnosom in tudi igro. Pozna se sicer, da se na prvenstvo nismo pripravljali, ali so bile stvari v zelo kratkem času na boljši ravni. Imeli smo nekaj težav s sprejemom, a hkrati smo dobili tudi zelo pozitivne odgovore za prihodnost glede same ekipe. Imamo rešitev na vseh igralnih pozicijah in imamo široko bazo igralk, na katere lahko računamo. To je vsekakor velik plus,” je bil zadovoljen selektor Miklavc.

Reprezentanca Slovenije do 19 let: Nika Milošič, Taja Gradišnik Klanjšček, Urška Cikač, Adela Škoflek, Ula Gorjup, Žana Godec, Živa Javornik, Julija Grubišič Čabo, Anja Farkaš, Isa Ramić, Neja Čižman, Tia Koren, Neja Vidali, Nina Svetina. Selektor: Samo Miklavc.

V Mariboru so izven konkurence nastopile tudi slovenske odbojkarice do 17 let, ki so navdušile z dobrimi predstavami in zmagama nad Avstrijo in Hrvaško.

Foto: OZS

Kedačič: Že poleti se je pokazalo, da smo na pravi poti

Slovenska izbrana vrsta do 20 let, ki jo vodi Zoran Kedačič, si je v Mariboru prav tako priigrala zlato kolajno. Mladi Slovenci so skupinski del srednjeevropskega prvenstva začeli z zmago z 2:1 nad Avstrijo, sledil je poraz z 1:2 proti slovenski reprezentanci do 17 let. Drugi dan tekmovanja so bili naši fantje najprej z 2:1 boljši od Hrvaške, zatem pa s 3:0 še od Madžarske, ki so jo zatem s 3:0 premagali še v polfinalu.

Obračun za zlato odličje so Slovenci začeli dobro in prvi niz proti Avstriji dobili s 25:20. V drugem nizu so bili s 23:25 uspešnejši nasprotniki, v tretjem in četrtem nizu pa so naši odbojkarji unovčili svojo kakovost in se veselili prepričljive zmage s 25:16 in 25:18. Bronasto odličje je pripadlo Hrvaški, ki je bila s 3:0 uspešnejša od Madžarske.

Selektor Zoran Kedačič iz Maribora odhaja s pozitivnimi vtisi: “Pokazalo se je, da je bil proces selekcioniranja skozi leta zelo dober. Igralci, ki zastopajo reprezentanco in so njeni nosilci, namreč že igrajo vidno vlogo v slovenskih klubih, ki nastopajo v 1.A in 1.B državni ligi. Mislim, da smo prišli do točke, ko je treba pokazati, da tudi s to generacijo lahko pridemo do uspeha in se uvrstimo na naslednje evropsko prvenstvo. Že poleti se je pokazalo, da smo na pravi poti, danes pa smo dobili le še eno potrditev, da se dela dobro, da v klubih delamo dobro in da imamo kakovost. Tokrat smo bili tudi kompletni, potrditev in veselim se že aprilskih kvalifikacij, ki bodo še en pokazatelj več, kje smo s to generacijo.”

Reprezentanca Slovenije do 20 let: Vid Ranc, Nejc Kožar, Miha Fink, Dino Vinkovič, Rok Bračko, Nik Mujanović, Janž Janez Kržič, Žan Zajc, Grega Okroglič, Amadej Snedec, Jan Karl Jančič, Mohor Travnik, Jure Kocjančič, Matija Filiputti. Selektor: Zoran Kedačič.

Zelo dobro je v Mariboru igrala tudi slovenska izbrana vrsta do 18 let pod vodstvom Iztoka Kšele. Aktualni evropski prvaki do 17 let so navdušili s štirimi zmagami in so skupinski del zaključili brez poraza. V boj za odličja se niso podali, saj so na prvenstvu nastopili izven konkurence.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!