Poljaki razkrili ime novega slovenskega selektorja?

Odbojka 30. Dec 20217:30 3 komentarji
Alberto Giuliani je pred v začetku tega tedna izgubil službo pri poljski ekipi Asseco Resovie. Foto: CEV

Poljska odbojkarska zveza (PZPS) tako kot slovenska išče tako moškega kot ženskega selektorja. Tamkajšnji mediji vsak dan premlevajo in ugibajo kaj in kako, vmes pa so postregli tudi z informacijami, ki so zanimive tudi za slovenske ljubitelje odbojke.

Kdo je prva tarča Poljakov, že dolgo ni več neznanka. Poljaki si na čelu s predsednikom zveze Sebastianom Swiderskim želijo zgolj in samo Nikolo Grbića, srbskega strokovnjaka, ki je v pretekli sezoni na evropski klubski prestol popeljal ekipo Zaksa, v tej pa uspešno vodi italijansko Perugio.

Poleg Grbića je so imeli Poljaki razgovore še s preostalimi zvenečimi imeni. Med drugim so se pogovarjali tudi z Argentincem Marcelom Mendezom, ki je v torek na klopi Asseco Resovie zamenjal odpuščenega nekdanjega slovenskega selektorja Alberta Giulianija. Argentinec zdaj v boju za selektorski stolček Poljske ni več v igri, saj nekdo, ki trenira ekipo v Plusligi ne more opravljati tudi vlogo poljskega selektorja.

Giuliani je Slovenijo popeljal do dveh srebrnih odličij na EuroVolleyju.

Giuliani ni več prvi kandidat?

Takoj po EuroVolleyju, Slovenija na poti do finala izločila Poljake, se je veliko govorilo tudi o tem, da bo ravno Giuliani postal novi poljski selektor, a po besedah Sport.pl je najverjetnejši scenarij, da bo Italijan ostal praznih rok. Ne samo, da je izgubil službo pri Resovii, piše se tudi to, da po njihovih podatkih Giuliani ni več prvi kandidat Odbojkarske zveze Slovenije (OZS).

Lorenzo Bernardi je v preteklosti že treniral Mitjo Gasparinija in Alena Pajenka, zdaj pa “ukazuje” Tončku Šternu. Foto: Daniele Buffa

Pri OZS naj bi se ogreli za njegovega rojaka, in sicer Lorenza Bernardija, ki je bil prav tako v pogovorih za poljskega selektorja. Bernardi naj bi se že pospešeno pogovarjal z OZS in postal prvi kandidat za slovenski selektorski stolček. Nekdanji italijanski strokovnjak zdaj vodi Piacenzo, pri kateri igralne drobtinice dobiva prvi korektor Slovenije Tonček Štern. Bernardi za zdaj bolj zaupa Turku Adisu Lagumdžiji.

Poljaki imajo še 14 dni

Kot smo napisali že v uvodu, je vse skupaj le ugibanje. Vse, kar je trenutno zagotovo znano, je le to, da bodo Poljaki naslednika Vitala Heynena predstavili 12. januarja. Kot smo že zapisali, Poljake zanima le srbski strokovnjak, a težave bi jim lahko povzročala Perugia.

Poljaki bodo naredili vse, da zvabijo Nikolo Grbića. Foto: CEV

Lastnik italijanskega kluba Gina Sircija bi jim lahko povzročal težave, saj ne želi izgubiti trenerja, a če se bo Srb odločil sesti na klop trikratnih svetovnih prvakov, tudi trmasti Italijan ne bo mogel storiti kaj dosti.

Loading Poll...

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje