Mnogim se smeji, Tinetu Urnautu ne

Odbojka 2. Mar 202212:15 > 12:17 0 komentarjev
Tine Urnaut
Foto: FIVB

Potem ko je Evropska odbojkarska zveza (CEV) iz tekmovanj pod svojim okriljem izločila vse ruske ekipe, so se nekatere ekipe brez boja uvrstile v polfinale, Monza je celo neposredno vstopila v finale pokala CEV.

Krovne organizacije po smernicah Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK), ki je predlagal, da se iz vseh tekmovanj odstrani ruske ekipe in športnike, so hitro reagirale in ubogale MOK.

V ligi prvakov sta se brez boja poslovila Zenit iz Sankt Peterburga, kjer igra tudi dolgoletni slovenski kapetan Tine Urnaut, in moskovski Dinamo, neposredno v polfinale pa sta se brez boja uvrstila Perugia in branilka naslova Zaksa. Ostala četrtfinalna dvoboja med Trentinom in Berlinom ter Lube in Jastrzebskim ostajata na sporedu.

Foto: CEV

Monza že finalist pokala CEV

V pokalu CEV se je moral po sankcijah posloviti tudi Zenit iz Kazana, ki je na prvi tekmi s 3:1 premagal Monzo, zdaj pa so se Italijani brez boja uvrstili v finale. V njem se bodo za lovoriko pomerili z zmagovalcem med Tours VB in Skra Belchatow.

Zmagovalec italijanskega obračuna neposredno v finale

V četrtfinale lige prvakov so bile uvrščene kar tri ruske ekipe. Fenerbahče je po suspenzu Lokomotive iz Kaliningrada napredoval v četrtfinale, medtem ko se bo zmagovalec dvoboja med Monzo in Coneglianom uvrstil neposredno v super finala, ki bo na sporedu meseca maja.

Foto: CEV

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!