Nemoč na Nizozemskem in konec Evrope po zlatem nizu

Odbojka 17. Nov 20228:53
Foto: CEV

Odbojkarji Calcit Volleyja se za letos poslavljajo od evropskih tekmovanj pod okriljem krovne zveze. V šestnajstini finala pokala Cev jih je izločila nizozemska ekipa Lycurgus Groningen, ki je sicer prepričljivo izgubila v Kamniku prejšnji teden, a na povratni tekmi prav tako zmagala s 3:0 (19, 23, 20), nato pa s 15:13 dobila še zlati niz.

Varovanci Matije Pleška so v soboto v Kanalu zabeležili deseto zaporedno zmago v letošnji sezoni, pred tednom dni pa so v svoji dvorani presenetljivo lahko opravili tudi z nizozemsko ekipo, ki je trenutno peta v domačem prvenstvu. Vendar je trener Kamničanov že takoj po tekmi opozarjal, da odbojkarji iz Groningena niso prikazali svoje prave moči in da bo na Nizozemskem tekma popolnoma drugačna. Ni se zmotil, zagotovo pa je lahko razočaran tudi zaradi igre svojih varovancev, ki niso blesteli v nobenem elementu, predvsem ni bilo pravega pritiska s servisi, dosegli niso niti enega asa.

Kamničani so bili blizu, a vseeno daleč, le v drugem in pa v odločilnem zlatem. V slednjem so imeli domači pobudo, vodili z 10:6, a Kamničanom se je vendarle ponudila priložnost, izenačili so na 12:12. A v končnici so bili gostje spet bolj zbrani in so zasluženo napredovali v osmino finala.

V napadu so tekmo končali s kar 75-odstotno učinkovitostjo, Kamničani so bili v napadu le 35-odstotni. Ob tem so imeli domačini 10 blokov in bili kar 83-odstotno uspešni na sprejemu, gostje pa so dosegli pol manj blokov, njihov sprejem pa je bil 54-odstoten. Pri gostih je do neke mere zadovoljil le hrvaški novinec Tomislav Mitrašinović, ki ni igral cele tekme, a je bil z 11 točkami ob 61-odstotni zanesljivosti v napadu vseeno najbolj učinkovit.

Lycurgus Groningen: Schut, Held 4 (1 as, 1 blok), Spiegelaar, McCauley 16 (2 bloka), Hofhuis 3, Van Dijk, Coenen 19, Bartels, Van Gent, De Jong, Kern 15 (1 as), De Vries 10 (1 as, 5 blokov).

Calcit Volley: Planinšič, Mujanović 9, Vinkovič, Lazar, Klobučar 8 (1 blok), Košenina, Arsenoski, Okroglič 3, Sosa Sierra 4, Mitrašinović 11, Aponza 6 (2 bloka), Pavlović 4 (2 bloka).

Komentari

Vaš komentar