Nov velik uspeh slovenske odbojke

Liga prvakov 5. Maj 202418:11 0 komentarjev
Foto: CEV

Slovenska odbojka je doživela še en velik uspeh. Slovenski reprezentant Jan Kozamernik je kot prvi Slovenec postal zmagovalec evropske lige prvakov, potem ko je njegov Trentino v finalu v turški Antalyi premagal poljsko ekipo Jastrzebski Wegiel. Zmaga Italijanov je bila prepričljiva, tekmo pred 8500 gledalci so dobili s 3:0 (20, 22, 21).

Za Trentino je to četrti naslov v ligi prvakov in prvi po 2012. Zadnje tri finalne obračune so izgubili. Na prestolu so zamenjali poljsko ekipo Zaksa Kedzierdzyn Kozle, ki je zmagala trikrat zapovrstjo.

Kozamernik je v finalu dosegel osem točk, s petimi bloki je bil skupaj s srbskim soigralcem Markom Podraščaninom najboljši bloker tekme. V italijanski vrsti je bil s 16 točkami najučinkovitejši italijanski reprezentant Alessandro Michieletto, pri Poljakih je tri točke več dosegel Tomasz Fornal.

V ligi prvakinj najboljše odbojkarice Conegliana

Odbojkarice Imoco Conegliana so nove evropske prvakinje. V italijanskem finalu v Antalyi so po ogorčenem boju s 3:2 (14, -23, 19, -19, 9) premagale Allianz Volley Milano. Za Conegliano je to po letu 2021 drugi naslov evropskih prvakinj.

Tekma se je odločala v “tie breaku”, v katerem je blestela Kathryn Plummer, ki je v njem dosegla šest od svojih 21 točk. Še dve točki več je v vrstah zmagovalk dosegla Isabelle Haak. Pri tekmicah je bila z 19 točkami najučinkovitejša Paola Egonu.

Fotogalerija:

Foto: CEV
Foto: CEV
Jan Kozamernik Trentino Jan Kozamernik Trentino
Foto: CEV
Foto: CEV
Foto: CEV
Foto: CEV
Foto: CEV

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!