Novogoričanke v Atenah brez možnosti

Odbojka 8. Nov 202317:38 0 komentarjev
GEN-I Volley
GEN-I Volley Foto: GEN-I Volley

Odbojkarice Gen-I Volleya so izgubile prvo tekmo 1/32 finala pokala challenge. V Atenah jih je s 3:0 (19, 18, 18) premagal Panathinaikos.

Panathinaikos, ki ima v svojih vrstah nekaj grških reprezentantk in nekaj kakovostnih tujk, je bil že pred začetkom dvoboja favorit, da je kakovostnejša zasedba, pa je pokazala tudi sama tekma. Slovenke so sicer hrabro borile, bile večji del tekme dokaj enakovredne tekmice, a vsakem nizu imele črne minute, predvsem pri sprejemu servisov, ki so bile na koncu usodne.

Na začetku prvega niza so celo vodile, vse do izida 9:9 je kazalo, da lahko upajo na ugoden izid. A nato so domače po odličnih servisih Atine Papafotiu in Sherridan Atkinson prišle do delnega izida 10:2 in zanesljivega vodstva. Dobri začetni udarci Ane Žigon so dale nekaj upanja za preobrat, gostje so se približale na 19:23, toda naslednji dve točki je osvojila grška ekipa.

Podoben potek je imel tudi drugi niz. Do izida 8:8 Goričanke niso imele nikakršnih težav, nato pa je domačim še enkrat uspela serija točk, z delnim izidom 8:1 so spet ušle, tokrat pa tekmicam niso dovolile, da bi se nevarneje približale. Še prej je bilo vprašanje zmagovalca rešeno v tretjem nizu, v katerem so se gostiteljice odlepile že na začetku z vodstvom 9:4 in 14:7, prednost sedmih točk pa obdržale do konca.

Povratna tekma bo v sredo, 15. novembra, v Novi Gorici.

Dvorana P. Gazgas, gledalcev 100, sodnika: Rico (Španija), Santi (Italija).
Panathinaikos: Catesfradiu, Mpelia, Carcaces 6 (1 as), Foumaki, Atkinson 16 (1 as, 1 blok), Grothues, Papafotiu 5 (2 asa, 1 blok), Vasilantonaki, Šamadan 15 (1 as, 3 bloke), Rogka, Metaksa 11 (2 bloka), Genicaridi 9 (2 asa), Kelesidi.
Gen-I Volley: Koren 11 (1 as, 2 bloka), San. Damjanović, Frelih 11 (1 as, 2 bloka), Vulić, Aščerić 7, Godec 6, Blažič 5, Saš. Damjanović, Makuc, Mazej, Mohorič, Žigon 2 (2 asa), Podbršček.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!