Po pogovoru z dekletom je padla odločitev

Odbojka 26. Sep 202218:19 0 komentarjev
Danijel Koncilja je od leta 2013 igral v tujini. Foto: SK

Slovenski reprezentant Danijel Koncilja se je po skoraj desetih letih igranja v tujini odločil, da se vrne v Slovenijo. V prihodnji sezoni bo zaigral za najboljši klub v Sloveniji ACH Volley.

210 cm visoki centralni bloker se je prvih odbojkarskih korakov naučil pri Žužemberku, nato pa ga je pot vodila na Primorsko k Novi Gorici in Salonitu, od tam pa se je leta 2013 podal v tujino, kjer je vztrajal vse do pretekle sezone.

Zadnji pet sezon je igral v Franciji. Eno leto v Nici, zadnji štiri sezone pa v Cannesu, s katerim se je v sezoni 2020/21 veselil tudi francoskega naslova državnega prvaka.

Lani Cannesu ni šlo po načrtih, veliko je bilo poškodb, menjal se je trener, a prav ni nič pomagalo. Klub iz Azurne obale, ki je igral tudi Ligo prvakov, je na koncu celo izpadel v drugo francosko ligo, a to ni bil glavni razlog, da se je 32-letni Dolenjec vrnil vrniti v domovino.

Foto: SK

Sprva ponudbe ni resno jemal, nato pa …

“ACH Volley je z mano navezal stik že v začetku novega leta. Sprva ponudbe niti nisem resno jemal, saj sem se v Cannesu res dobro počutil, tudi oni so bili zadovoljni z mano, a po pogovoru z dekletom, da se v kratkem poročiva in ustvariva družino, je spremenila zadeve. Ponudba iz Ljubljane je postala zelo mikavna in dogovorili smo se,” pove odlični bloker, ki je po kar dolgem premoru spet oblekel slovenski dres. V reprezentanco ga je vrnil nekdanji slovenski selektor Mark Lebedew, v svojem kadru pa ga je zadržal tudi Gheorghe Cretu.

Po uskladitvi vseh podrobnosti so podpisali pogodbo. Koncilja bo po Žužemberku in dveh primorskih klubih oblekel še dres oranžnih zmajev, ki so z naskokom najboljša ekipa v Sloveniji. “Vse skupaj zame predstavlja velik izziv. Veselim se igranja za ACH, igrala se bo tudi v Ligi prvakov, kar je želja vsakega odbojkarja. Gre vendarle za najmočnejše klubsko evropsko tekmovanje,” ponosno pove Koncilja.

Foto: volleyballworld

Boj za igranje v prvi postavi

Na blokerskem položaju bo izzval lani prvokategornika Srba Nemanjo Mašulovića in rojaka Matica Videčnika, a tekem bo toliko, da bodo prav vsi dobili svojo priložnost. “Tekem bo ogromno, prve postave trener še ni določil. Za zdaj se vsi rotiramo. Najbolj pomembno je, da smo končno vsi skupaj, da se začenjajo treningi šest na šest ter da se dobro uigramo. Treningi so na visokem nivoju, prepričan sem, da bomo do začetka sezona odlično pripravljeni,” še doda.

Koncilja je z enim očesom spremljal tudi preostale ekipe in njihovo kadrovanje, a meni, da nihče ni sestavil tako dobre ekipe kot ravno ACH Volley. Tudi v tej sezoni je prvi favorit za osvojitev lovorik v obeh domačih tekmovanjih.

ACH Volley sezono odpira v četrtek, 6. oktobra, prvi nasprotnik pa bodo Črnuče.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!