Ključen del mozaika prvakov ostaja v gnezdu oranžnih zmajev

Odbojka 11. Apr 202313:33 0 komentarjev
Foto: ACH Volley Ljubljana

Slovenski reprezentant in dolgoletni član ACH Volley Ljubljana Matic Videčnik je s klubom iz prestolnice podaljšal sodelovanje in tako ostaja v gnezdu aktualnih državnih in pokalnih prvakov vsaj še dve leti.

Srednji bloker, ki je kariero začel v domači Slovenski Bistrici, je prvič nase opozoril v dresu kamniškega Calcita, nato pa leta 2017 prestopil k oranžnim zmajem, kjer bo uspešno športno pot tudi nadaljeval.

Matic je tudi občasni član slovenske moške reprezentance, s katero se je že dvakrat razveselil srebrne medalje na evropskem prvenstvu (2019 in 2021). Za kar 203 centimetrov visokim Videčnikom je z ACH Volleyjem Ljubljana uspešna sezona, v kateri jih čaka samo še finalna serija za osvojitev naslova državnih prvakov.

Pod taktirko trenerja Gačiča je ohranil visok nivo igre in v dosedanjem delu sezone prikazal odlične igre. Ob podaljšanju sodelovanja je Videčnik za klubsko spletno stran povedal: “Izjemno sem vesel, da ostajam v Ljubljani in bom nadaljeval svojo športno pot v ekipi, ki je motivirana in željna zmag ter osvajanja lovorik.”

Foto: ACH Volley Ljubljana

“Za nami je uspešen del sezone, v kateri smo se veselil dveh osvojenih naslovov (Pokal Slovenije in MEVZA; op. p.), sedaj pa je pred nami še sklepno dejanje sezone, v katerem moramo dokazati, da smo najboljša ekipa v Sloveniji. Ekipa deluje izredno homogeno, saj smo postali pravi prijatelji tudi izven igrišč,” dodaja Videčnik, ki bo tako z Danijelom Konciljo tvoril močan ljubljanski blok tudi v prihodnje.

Zvesti tercet

Videčnik, sicer 29-letni Bistričan, se je s podpisom priključil Alenu Šketu in Nikoli Gjorgievu, ki imata veljavno pogodbo še za naslednjo sezono.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!